29-10-2020

«Βόμβα» στη Euroleague από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: Επιστολή αποχώρησης έστειλαν οι «πράσινοι»

Από τα λόγια στις πράξεις πέρασε το «τριφύλλι», βάζοντας.... φωτιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Με κάθε επισημότητα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστειλε επιστολή στην Euroleague με την οποία ξεκαθαρίζει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη διοργάνωση. Όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξή του, κάνοντας ξανά ευθεία επίθεση στην Euroleague και στον Τζόρντι Μπερτομέου.

Όπως αναφέρουν, οι «πράσινοι», η πρόθεση αυτή είχε εκφραστεί και στο παρελθόν, αλλά, οι εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού μετέθεσαν τις εξελίξεις.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με κάθε επίσημο τρόπο εκδήλωσε τη δεδομένη πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Euroleague και μένει να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα από όλες τις πλευρές. Πρόκειται για εξέλιξη που βάζει «βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τη FIBA να έχει ανοίξει την… αγκαλιά της στους «πράσινους», όσο και εάν ο Τζόρντι Μπερτομέου έλεγε πως το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ είναι η Euroleague.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε, άλλωστε, ότι νομικό επιτελείο μελετάει το πώς θα «σπάσουν» οι ρήτρες που υπάρχουν με την Euroleague, με βάση και το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι δυο πλευρές.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Bertomeu,

Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα. Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας.

Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι – ενδεικτικά – η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση. Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Πρόεδρος

Μάνος Παπαδόπουλος».