27-02-2021

Αυγενάκης: Κυβερνητική απόφαση οι εκλογές της ΕΠΟ το φθινόπωρο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογών της ΕΠΟ και στο πώς αυτές μετατέθηκαν λόγω της πανδημίας. Με τις FIFA και UEFA να λένε στην ΕΠΟ ότι είναι μονομερής η απόφαση της κυβέρνησης για εκλογές τον φθινόπωρο (σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες), ζητώντας να υπάρξει διάλογος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» για τις εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, επιβεβαιώνοντας πως υπήρχε συμφωνία για τον Ιούνιο και ξεκαθαρίζοντας ότι η μετάθεση για φθινόπωρο ήταν απόφαση της κυβέρνησης και όχι δική του.

«Πράγματι, είχαμε κάνει συναντήσεις το Γενάρη και είχαμε συμφωνήσει για εκλογές στην ΕΠΟ νωρίτερα, για τον Ιούνιο. Ωστόσο όλα πήγαν πίσω, με την πανδημία και με το μνημόνιο, την ολιστική μελέτη, που δεν έφτασε ακόμα. Θα είναι έτοιμη στα μέσα του επόμενου μήνα απ’ ότι μας ενημέρωσαν από FIFA/UEFA. Την αναμένουμε. Αλλά όλα πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας.

Από την απάντηση της FIFA στην ΕΠΟ κρατώ την τελευταία παράγραφο. Και τους λέει συνεννοηθείτε με την κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και οργανωμένα. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση για εκλογές στις ομοσπονδίες το φθινόπωρο είναι κυβερνητική απόφαση, δεν είναι απόφαση του Αυγενάκη», ήταν τα λόγια του υφυπουργού, ο οποίος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο η ΕΠΟ να κάνει εκλογές τον Ιούνιο, απαντώντας.

«Τα διαβάζω, αλλά από το να τα διαβάζω μέχρι το να τα δούμε, έχουμε δρόμο ακόμα. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για ένα καλό ποδόσφαιρο δεν έχει παρά να καθίσει και να συνεννοηθούμε».

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει «κόντρα» ανάμεσα στην Πολιτεία και την ΕΠΟ, με αφορμή τον χρόνο των εκλογών με την Ομοσπονδία να αφήνει «αιχμές» για τον Λευτέρη Αυγενάκη. «Αθέτησε τα συμφωνηθέντα, παραβιάζει το αυτοδιοίκητο, ενημερώνονται ήδη οι διεθνείς αρχές», λέει η Ομοσπονδία για τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Τον Ιανουάριο είχε γίνει γνωστό ότι Σε μια πράξη που αποτελεί «αιτία πολέμου» είναι έτοιμος να προβεί ο Λευτέρης Αυγενάκης εν όψει των… πρόωρων εκλογών στην ΕΠΟ, λογικά τον Ιούνιο, όπως αποφασίστηκε και στη συνάντηση των Big 4. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη (23/01) στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Steering Committee (Επιτροπή καθοδήγησης) στη ΓΓΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ