27-02-2021

Superleague 1: Άναψε «πράσινο φως» και η κυβέρνηση για σέντρα στις 6-7 Ιουνίου

Έγινε η οριστικοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρηθούν - Μέχρι 300 άτομα σε κάθε γήπεδο

Το «πράσινο φως» για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1, μετά τη διακοπή λόγω του κορονοϊού, δόθηκε τελικά και από την κυβέρνηση την Τετάρτη (27/05) και έτσι στις 6-7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα play offs και τα play out. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα ματς θα γίνουν χωρίς φιλάθλους.  Μέχρι 300 άτομα σε κάθε γήπεδο…

Στις 18 του μήνα η διοργανώτρια αρχή είχε αποφασίσει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά απέμενε η έγκριση της κυβέρνηση.

Τελικά, αυτό έγινε την Τετάρτη (27/05) μετά και την οριστικοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρηθούν. Βλέπετε, τον τελευταίο λόγο είχε η Πολιτεία και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να δώσουν την τελική έγκριση. Την Πέμπτη (28/05) θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στη Λίγκα με τηλεδιάσκεψη, ώστε να γίνει επίσης η κλήρωση των play out, αλλά και ο ορισμός των αγώνων.

Λάρισα προπόνηση πρώτη κορονοϊός μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι μάξιμουμ 300 άτομα πρέπει να έχει κάθε γήπεδο, στα παιχνίδια των play offs της Super League 1. Το μεσημέρι της Τετάρτης (27/05) η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού έστειλε πίσω στη διοργανώτραι αρχή το τελικό και πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων για την «επανεκκίνηση» της πρώτης κατηγορίας και τη διεξαγωγή των play offs και των play out, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν.

Η Super League 1 είχε στείλει το πρωί της Δευτέρας (25/05) τις τελικές προτάσεις της για το πρωτόκολλο, με όλα όσα θα πρέπει να προβλέπονται στα ματς: Από τον (μάξιμουμ) αριθμό των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, έως τις διαδικασίες από την άφιξη μέχρι την αναχώρηση των ομάδων. Στην τελική πρόταση που κατατέθηκε από τη Λίγκα προς έγκριση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές (και πιθανότατα θα ισχύσει και στα τρία ματς του Κυπέλλου που έχουν απομείνει), προβλέπεται η παρουσία μέχρι 300 ατόμων (το ανώτερο), συμπεριλαμβανομένων των ανδρών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των σεκιούριτι και της ομάδας πρώτων βοηθειών.

To πρωτόκολλο για τα ματς της Super League 1:

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτόκολλο αγώνων:

-Σε κάθε αγώνα, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε το προσωπικό που θα απασχοληθεί, να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

-Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, σε μία εγκατάσταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τα τριακόσια (300) άτομα.

-Ο κάθε παρευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμένει στους χώρους αρμοδιότητάς του και να μην μετακινείται σε άλλους χώρους.

Αναλυτικά, ο προτεινόμενος πίνακας με το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται στη διοργάνωση του αγώνα και την πρόσβασή του στους χώρους της εγκατάστασης, ανάλογα με την ιδιότητά του, περιλαμβάνει τα εξής:

-44 ποδοσφαιριστές
-26 αξιωματούχοι πάγκου
-4 διαιτητές αγώνα
-2 διαιτητές VAR (όταν το VAR λειτουργεί στην εγκατάσταση)
-1 παρατηρητής διαιτησίας
-9 διαπιστευμένοι γηπεδούχοι
-4 διαπιστευμένοι φιλοξενούμενης
-2 παρατηρητές αγώνα
-1 συντονιστής εγκατάστασης
-1 γιατρός αγώνα
-2 τραυματιοφορείς
-2 άτομα προσωπικό ασθενοφόρου
-3 εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ
-2 στελέχη Super League
-6 ball boys
-12 τεχνικοί και μέλη βοηθητικού προσωπικού
-60 άτομα προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου
-2 αναλυτές ομάδων
-3 τεχνικοί VAR
-15 φωτογράφοι
-30 δημοσιογράφοι
-6 εκπρόσωποι στατιστικής υπηρεσίας
-Αστυνομία, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες, σεκιούριτι, κατόπιν σχεδίου.

Ήδη ένα σημαντικό βήμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έγινε με την άρση των περιορισμών στις προπονήσεις των ομάδων καθώς από τη Δευτέρα (18/05) επιτρέπονταν, πλέον, οι ομαδικές προπονήσεις στη Super League 1 (μέχρι τώρα γινόντουσαν σε γκρουπ και με αποστάσεις).

Οι υγειονομικές αρχές άναψαν το «πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις, αλλά το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊου προβλέπει καραντίνα 14 ημερών για τον παίκτη που θα βρεθεί θετικός και απομόνωση πέντε ημερών για την υπόλοιπη ομάδα.

Θυμηθείτε τις ανακοινώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη στο Υπουργείο Υγείας στις 30 Απριλίου. Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού έγιναν μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση σε όλους τους χώρους άθλησης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, μετά και τις ανακοινώσεις για τα μέτρα χαλάρωσης για τον κορονοϊό.

Είχαν προηγηθεί και οι αποφάσεις της UEFA. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δίνει το δικαίωμα σε χώρες και ομοσπονδίες να αποφασίσουν οι ίδιες για το μέλλον των πρωταθλημάτων τους και να ορίσουν τις ομάδες για τα ευρωπαϊκά κύπελλα… Φέρεται να έχει ζητήσει τελικές βαθμολογίες ως τις 3 Αυγούστου.

Άλλες χώρες βάζουν… παύλα στα πρωταθλήματα (όπως η Ολλανδία), άλλες τα συνεχίζουν, όπως η Γερμανία και άλλες ανακηρύσσουν πρωταθλητές (όπως στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν, στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ, στη Σκωτία η Σέλτικ). Με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, να λέει ξανά: «Θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ