07-05-2021

Χάνονται τρελά λεφτά στη F1: Ζημία 100 εκατ. ευρώ από την ακύρωση του γκραν πρι του Μονακό

Τι αναφέρει έρευνα που παρουσίασε η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport»

Ζημία που αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ προκάλεσε στο γκραν πρι του Μονακό η ακύρωσή του, σύμφωνα με μία έρευνα που παρουσίασε η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport». Χάνονται… τρελά χρήματα στη Formula 1.

Υπό κανονικές συνθήκες ο πιο «χλιδάτος» αγώνας της Formula 1 θα είχε διεξαχθεί την Κυριακή (24/05) στο Πριγκιπάτο, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είχε ακυρωθεί στις 20 Μαρτίου, μετά τη συνάντηση των διοργανωτών.


Η «Gazzetta dello Sport», επικαλείται στοιχεία που παρουσίασε μελέτη του Ινστιτούτου Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών του Μονακό, σύμφωνα με την οποία το 70% της ζημίας (70 εκατ. ευρώ) αντιστοιχεί στις δαπάνες που θα πραγματοποιούσε το κοινό το Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια των προπονήσεων, των προκριματικών και του αγώνα.

Επιπλέον, άλλα 18 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στο ποσό που θα λάμβαναν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της περιοχής, του Μονακό και της Νίκαιας, ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ αφορούσν σε μεταφορές και αγορές αναμνηστικών.


Η «Automobile Club of Monaco» εκτιμάται ότι δαπανά περίπου 20 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για προετοιμασίες, μάρκετινγκ και δράσεις για τον αγώνα. Προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση για την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, για το 2020, με την ημερομηνία της 5ης Ιουλίου να παραμένει ανοιχτή.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, Gazzetta dello Sport)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ