26-05-2020

Η ΕΟΠΕ ζητεί τη χρήση ανοιχτών χώρων για βόλεϊ – Στήριξη του αθλητισμού θέλει ο ΣΕΓΑΣ

Η ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφίαρισης ζήτησε την έγκριση των αρμόδιων φορέων για τη χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων χωρίς φιλέ

Με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η ΕΟΠΕ ζήτησε την έγκριση των αρμόδιων φορέων για τη χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων χωρίς φιλέ.

Αυτό ζητείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια του βόλεϊ για την επανέναρξη της εκγύμνασης σε ανοικτούς χώρους, με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο υγιεινής.

Με αυτή την πρόταση εκτιμάται ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά η δραστηριότητα των σωματείων του βόλεϊ και των αθλητών/αθλητριών τους, ειδικότερα στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Παράλληλα, με την ενέργεια αυτή θα σταλεί το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος, έτσι ώστε εάν και εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά, όλοι να είναι πιο έτοιμοι.

Αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης και εκγύμνασης πιστεύεται επίσης ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματος.

****

Την ίδια ώρα, τα μέτρα στήριξης στον χώρο του Πολιτσιμού, που ανακοίνωσε η Yπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε με ικανοποίηση ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, που αναμένει ανάλογες ανακοινώσεις και για την οικογένεια του αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, στην ιστοσελίδα «www.stivoz.gr», τονίζοντας τα εξής:

«Τα μέτρα στήριξης για τον Πολιτισμό που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι στην απολύτως ορθή κατεύθυνση. Ελπίζουμε και αναμένουμε πλέον, η ίδια λογική όπως είναι δίκαιο και σωστό, να ισχύσει και στον Αθλητισμό», είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κ. Μενδώνη, το υπουργείο διπλασιάζει το ποσό επιχορηγήσεων θεάτρου από ένα, σε δύο εκατομμύρια ευρώ, για το 2020, ανταποκρινόμενο στην πρόταση της επταμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής Θεάτρου για αύξηση του ποσού των επιχορηγήσεων θεάτρου.

Επίσης, η θεατρική περίοδος 2020-2021, η οποία διακόπηκε βιαίως από την πανδημία επεκτείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 ώστε τα σχήματα τα οποία θα προκριθούν από την Επιτροπή προκειμένου να επιχορηγηθούν, να έχουν το χρόνο της προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούν και οι επιχορηγήσεις για τον χορό.

Όπως διευκρίνισε η Υπουργός, δεν θα ζητηθεί επιστροφή επιχορήγησης αν δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν παραστάσεις, θα καλυφθεί το παραδοτέο από καλλιτεχνικό προϊόν.

Αθλητισμός και Πολιτισμός συμβαδίζουν και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και η συνέχιση και ανάπτυξη τους θα πρέπει να είναι κυρίαρχο ζητούμενο.

Έτσι, ανάλογη αντιμετώπιση περιμένουν το επόμενο διάστημα τόσο οι ομοσπονδίες όσο και τα σωματεία. Ο ΣΕΓΑΣ έχει καταθέσει ήδη τις προτάσεις και τις θέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα στον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα επανεκκινήσει ο αθλητισμός μίλησε ξανά ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάτι που είχε κάνει και στις 30 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν από την άρση των μέτρων και της καραντίνας για τη μη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού έγιναν μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση σε όλους τους χώρους άθλησης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, μετά και τις ανακοινώσεις για τα μέτρα χαλάρωσης για τον κορονοϊό, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με τηλεοπτικό του μήνυμα στις 28 Απριλίου.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, stivoz.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.