18-04-2021

«Καμπάνα» από FIFA στον Άρη – Απαγόρευση μεταγραφών στους «κίτρινους»

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα προσφύγει στο CAS - Γιατί τιμωρήθηκε η ελληνική ομάδα

Η FIFA επέβαλε, τελικά, στον Άρη ποινή απαγόρευσης μεταγραφών (απόκτηση ή παραχώρηση) για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, δηλαδή φέτος το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο του 2021. Η ΠΑΕ Αρης θα προσφύγει στο CAS.

Το δικαιοδοτικό όργανο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας απεφάνθη ότι τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ Άρης (ερίπου 1,2 εκ. ευρώ) βαρύνουν και τη νέα εταιρεία, που θα έπρεπε να ρυθμίσει τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.

Έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει το δικαίωμα να αγοράσει και πουλήσει παίκτες, τόσο σε επίπεδο ανδρικής ομάδας όσο και σε επίπεδο Νέων, ως το καλοκαίρι του 2021.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της φετινής περιόδου ολοκληρώνεται διψήφιος αριθμός συμβολαίων, με τον Βέλεθ να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.

Προτάσεις ανανέωσης, χωρίς τελεσίδικη απάντηση, έχουν γίνει στους Ματίγια και Γκάμα, ενώ ελεύθεροι στις 30 Ιουνίου μένουν και οι Λάρσον, Ιντέγε, Ντιγκινί, Κόρχουτ, Διαμαντόπουλος, Κουέστα, Τόνσο, Σόουζα, Τσιλιγγίρης, ενώ ολοκληρώνεται ο δανεισμός, από τη Ναντ, του Μπα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ