12-04-2021

Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα στα Νησιά Φερόε – Κόβουν μέχρι και το φτύσιμο κατά τη διάρκεια των αγώνων

Δείτε τι σχεδιάζεται στη μικρή χώρα ώστε να αρχίσουν ξανά οι αθλητικές δραστηριότητες

Με νέες και διαφορετικές… εικόνες θα διεξάγονται, πλέον, οι αγώνες ποδοσφαίρου, σε όποιες χώρες γίνει αυτό, μετά και τη χαλάρωση των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού. Και στα Νησιά Φερόε δε θα μπορούν πλέον οι παίκτες να φτύνουν, μετά τον κορονοϊό. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως θα δούμε μετά από πολύ καιρό φιλάθλους στα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη.

Αρκετές θα είναι, λοιπόν, οι αλλαγές φαίνεται πως θα έχουμε στο χώρο του ποδοσφαίρου, λόγω του κορονοϊού, προκειμένου να δούμε… μπαλίτσα.

Τα Νησιά Φερόε μετράνε λιγότερα από 200 συνολικά κρούσματα από τον κορονοϊό και κανέναν θάνατο και γι’ αυτό αναμένεται να δουν τις αθλητικές διοργανώσεις να ξεκινούν νωρίτερα από αυτές των άλλων κρατών.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας θα χωρίζονται σε δύο χώρους αποδυτηρίων, ενώ ο κάθε παίκτης θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά δικά του μπουκάλια με για κατανάλωση. Επίσης, θα καταργηθεί το τελετουργικό με τις χειραψίες πριν από την έναρξη των .

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της μικρής χώρας, θα απαγορευτεί στους ποδοσφαιριστές και το φτύσιμο στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του ματς.


Ίσως και να είναι ένα από τα μέτρα που θα φέρει μεγάλη βελτίωση στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε σχέση με όσα.. περνάνε από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ο ΠΟΥ φέρεται να προτείνει, πάντως, στην UEFA «λουκέτο» στα γήπεδα μέχρι τα τέλη του 2021.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ