09-03-2021

ΠΑΟΚ κατά πάντων: Οργή για δικαστές, Αυγενάκη και ΕΕΑ – «Πρωτοφανής παραλογισμός…»

«Θεωρούν Τζουλάκη, Αρκούδη, Μαρούπα ανώτερους δικαστές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του «Δικεφάλου του Βορρά» - «Μονόδρομος η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS»

Καυστική ανακοίνωση με πυρά κατά πάντων και με σαφείς αιχμές εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη Μεγάλη Τρίτη (14/04), μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές των «Δικέφαλου» του Βορρά και της Ξάνθης, κατά των αποφάσεων που είχε λάβει το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημειώνει μεταξύ άλλων πως οι δικαστές και στους δυο βαθμούς, ανακήρυξαν μια εισήγηση της Επιτροπής των… συγγενών και διορισμένων φίλων του Λευτέρη Αυγενάκη ως δεσμευτική. «Μονόδρομος η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS», τόνισε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας. Πριν από μερικές ημέρες ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε παραδεχτεί τη συγγένεια της οικογένειάς του με τον Πρόεδρο της επιτροπής Νίκο Τζουλάκη.

Όπως σημειώνουν οι Θεσσαλονικείς στην ανακοίνωσή τους, η απόφαση αν και φαντάζει ανήκουστη ήταν αναμενόμενη με δύο δικαστήρια να εκλαμβάνουν τη γνωμοδότησή της ΕΕΑ ως δεσμευτική, την ώρα που οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται σε ανοιχτό «πόλεμο» με τον Αυγενάκη, χρεώνοντας στον Υφυπουργό την ΕΕΑ… «για όργανο συγγενών και διορισμένων φίλων του Αυγενάκη».

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS με την ελπίδα – όπως σημειώνει – να δικαστεί επί της ουσίας, από την στιγμή που η Επιτροπή Εφέσεων κατά πλειοψηφία (2-1) θεώρησε, όπως ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναφέρει, τους Τζουλάκη, Αρκούδη και Μαρούπα ανώτερους δικαστές από εκείνους.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, ο ΠΑΟΚ έκανε καταγγελίες για την σύνθεση της ΕΕΑ και τον Λευτέρη Αυγενάκη, μιλώντας για «κουμπαριές». Καλώντας τους δικαστές να μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Ο ΠΑΟΚ έκανε λόγο για «στημένη» και πολιτική εισήγηση από την ΕΕΑ, «φωτογραφίζοντας» τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Μιλούσε για «κρυφές» συναντήσεις με στελέχη του Ολυμπιακού, ζητώντας άρση τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών της ΕΕΑ.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης είχαν πει σε δηλώσεις τους ότι μια εισήγηση από την ΕΕΑ δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, και θα πρέπει κάθε υπόθεση να εκδικάζεται από τους δικαστές, οι οποίοι είτε μπορούν να επιβάλλουν τις ποινές που προβλέπονται, είτε να άλλες ανάλογα με τα στοιχεία από τις εκδικάσεις. Από την άλλη, ο κ. Γεραπετρίτης είχε τονίσει ακόμα ότι «θα αφαιρούνται βαθμοί σε κάθε ματς όσο υφίσταται πολυϊδιοκτησία», κάτι που έχει αξία για το μέλλον.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Είναι ανήκουστο, όσο ήταν δυστυχώς και αναμενόμενο, ότι τελικά δύο δικαστήρια ανακήρυξαν ως δεσμευτική μια απόφαση ενός οργάνου που το αποτελούν συγγενείς, διορισμένοι και φίλοι του κ. Αυγενάκη.

Είναι προφανές ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εφόσον εκείνα δικάζουν και δεν υπεκφεύγουν.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα προσφύγουμε άμεσα στο CAS με την ελπίδα να δικαστεί επί τοις ουσίας τάχιστα μια υπόθεση που εξυφάνθηκε κυρίως σε πολιτικά γραφεία εξυπηρετήσεων.

Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων κατά πλειοψηφία (2-1) θεωρεί τον Τζουλάκη, τον Αρκούδη και τη Μαρούπα ανώτερους δικαστές από εκείνους. Ο προφανής παραλογισμός δεν έχει προηγούμενο».

Δούκας: Μονόδρομος η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας στο άκουσμα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων προανήγγειλε την επόμενη κίνηση του «Δικεφάλου του Βορρά», που δεν είναι άλλη από το να πάει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), προκειμένου να δικαιωθεί στο σκάνδαλο πολυμετοχικότητας με την Ξάνθη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Στη χώρα των θαυμάτων που ζούμε, επαναλήφθηκε το οξύμωρο, να ζητά επίμονα ο «κατηγορούμενος» να δικαστεί και τα δικαστήρια να τον αγνοούν. Λαμβάνοντας ως δεσμευτική μάλιστα, την γνωμοδότηση μιας επιτροπής κουμπάρων, ταυτισμένης με σκάνδαλα.

Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας, πως δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για εισήγηση.

Η προσφυγή στο CAS, αποτελεί μονόδρομο. Το είχαμε προαναγγείλει εξ΄αρχής άλλωστε, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής δικαιοσύνης…».

«Ο κατήγορος κρύβεται κι ο ένοχος θέλει να δικαστεί»

ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας έκανε και νέα τοποθέτηση το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (14/04) σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο κατήγορος κρύβεται και ο… ένοχος θέλει να δικαστεί.

Πήρε θέση με ποστάρισμά του στο Facebook για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία απόρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης που αφορά τον Δικέφαλο και την Ξάνθη.

Αναλυτικά έγραψε:

«Εξ αρχής ο Ολυμπιακός πάσχιζε με κάθε τρόπο να περάσει το μήνυμα, πως οι δικαστές δεν πρέπει να μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

Ο ΠΑΟΚ ζητούσε επιτακτικά να γίνει κανονική δίκη και να κρίνουν οι δικαστές, βάσει των στοιχείων.

Αυτών, που ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τους παρουσίαζε ως ατράνταχτα και αδιάσειστα, θυμίζω!

Πώς γίνεται άραγε να υπάρχει όπως λένε πολυϊδιοκτησία και να τρέμουν τη δίκη;

Και πως γίνεται από την άλλη εμείς, οι «ένοχοι», να την επιζητούμε;

Στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά, δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση, όπου ο κατήγορος ψάχνει απεγνωσμένα αφορμές για να κρυφτεί κι ο ένοχος δε φοβάται.

Τόσα χρόνια μας συνήθισαν να κερδίζουν αγώνες και τίτλους στα χαρτιά, πλέον μάθαμε πως κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να κερδίζουν και δίκες…».

Τι παραδέχτηκε ο Αυγενάκης για Τζουλάκη

Αρκετούς μήνες μετά την εισήγηση της ΕΕΑ και τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ, ο Λευτέρης Αυγενάκης ομολόγησε την σχέση κουμπαριάς που έχει η οικογένεια του με τον Πρόεδρο της επιτροπής Νίκο Τζουλάκη.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «Libero 107,4», πριν από μερικές ημέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού για πρώτη φορά, ομολόγησε επίσημα την κουμπαριά της οικογένειας του με αυτήν του Προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Έναν Πρόεδρο, που όπως πάλι ο ίδιος αποκάλυψε, διόρισε ο ίδιος.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: «Πάνω στην σύνθεση της επιτροπής έχει γίνει όντως αρκετή κουβέντα κύριε Υπουργέ. Ο πρόεδρος της, ο Νίκος Τζουλάκης, από ότι διαβάζουμε και μαθαίνουμε, αν θέλετε να το διαψεύσετε αν δεν ισχύει, έχει στενή σχέση με την οικογένειά σας».

Απάντηση Λευτέρη Αυγενάκη: «Να σας πω εγώ. Να σας πω. Ο αδερφός μου υπήρξε με τον γιο του χρόνια στο νοσοκομείο. Γιατροί και οι δύο και κάποια στιγμή όταν παντρεύτηκε ο αδερφός μου, θέλησε να τον στεφανώσει. Μέχρι εκεί. Αυτό δεν εμποδίζει ούτε φυσικά επηρεάζει σε μια άμισθη θέση την λειτουργία ενός πρώην δικαστικού, που έχει πορεία στον χώρο. Παρόλα, αυτά οι υπόλοιποι 6, οι οποίοι προϋπήρχαν επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχαν διοριστεί από τον Κοντονή και τον Βασιλειάδη. Αν σε περίπτωση λοιπόν όντως ο πρόεδρος λειτουργούσε υπέρ ή εναντίον μιας ή άλλης κατεύθυνσης, τότε οι άλλοι 6 τι έκαναν;

Και μάλιστα επαναλαμβάνω είχαν διοριστεί από την προηγούμενη περίοδο. Και αυτοί, οι οποίοι μάλιστα παραιτήθηκαν το τακτικό και το αναπληρωματικό μέλος, καθηγητές πανεπιστημίου με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι, γιατί δεν περίμεναν να υπερασπιστούν οι ίδιοι αν έκριναν ότι όντως έκανε λάθος στην δουλειά τους. Γιατί δεν βγήκαν να πουν δημόσια ότι τους κατηύθυνε. Νομίζω ότι είναι λάθος όλο αυτό το πράγμα. Δίνουμε τροφή».

Στο 29:00 του συγκεκριμένου βίντεο μπορείτε να ακούσετε το επίμαχο απόσπασμα:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ