30-10-2020

Κορονοϊός: Η UEFA δε θέλει ακόμα διακοπή στις λίγκες – «Όποιος κλείνει πρωτάθλημα θα δέχεται τιμωρία»

Τσέφεριν: Οι Βέλγοι έβαλαν σε κίνδυνο την Ευρώπη, οι ομάδες τους ρίσκαραν την ευρωπαϊκή συμμετοχή τους την επόμενη σεζόν, μετά την απόφαση για οριστικό «λουκέτο» στη λίγκα τους

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε ότι το Βέλγιο κλείνοντας οριστικά το πρωτάθλημα έβαλε σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ομάδων στην Ευρώπη και «απείλησε» με τιμωρία όσους κάνουν κάτι ανάλογο. Τι σημαίνει αυτό και για την Ελλάδα;

Είναι αντιληπτό πως η UEFA δε θέλει, αυτή την περίοδο, λόγω του κορονοϊού, να διακοπούν πρωταθλήματα και θα εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την UEFA να σχεδιάζει την έναρξη των πρωταθλημάτων τον Ιούνιο θέλει και λήξη τον Ιούλιο.

«Οι ομάδες του Βελγίου ρίσκαραν την ευρωπαϊκή συμμετοχή τους την επόμενη σεζόν. Αγώνες κεκλεισμένων θυρών; Καλύτερο από το τίποτα. Η αλληλεγγύη δεν έχει μόνο έναν δρόμο, όποιος κλείσει από τώρα το πρωτάθλημα μπορεί να του επιβληθεί τιμωρία. Τα πρωταθλήματα μπορεί να τελειώσουν το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, δεν γίνεται να παίζεται ποδόσφαιρο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο», ήταν τα λόγια του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο «ZDF και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Δεν μπορεί κάποιος μόνος του με βάση τι του είναι πιο εύκολο».

Υπενθυμίζεται ότι η Super League στην τελευταία τηλεδιάσκεψη αποφάσισε αναστολή των αγώνων μέχρι τις 24 Απριλίου, χωρίς να αποκλειστεί η… διακοπή. Αγώνες και Ιούλιο – Αύγουστο και αναβολή στα ματς των Εθνικών ομάδων τον Ιούνιο αποφάσισε η UEFA. Τέλη Μαρτίου είχε βγει η πληροφορία με βάση την οποία η UEFA θα ζητούσε από τις Ομοσπονδίες – μέλη της δηλώσουν το ποιοι σύλλογοι θα παίξουν στην Ευρώπη του χρόνου. Αναμονή ανάλογα με την εξέλιξη του κορονοϊού.