05-02-2021

Κορονοϊός: Συνεχίζεται επ’ αόριστον η αναβολή στην Premier League – Τι αποφασίστηκε (video)

Οι ομάδες ζητούν περικοπές 30% από τους παίκτες...

Την επ’ αόριστον αναβολή του αγγλικού πρωταθλήματος, λόγω του κορονοϊού, αποφάσισαν οι σύλλογοι της Premier League, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν την Παρασκευή (03/04). Οι ομάδες ζητούν περικοπές 30% από τους παίκτες. Περικοπές ζήτησε και η κυβέρνηση, αλλά διαφωνούν οι παίκτες. Οικονομική βοήθεια από τις ομάδες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το πρωτάθλημα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν πρόκειται να ξαναρχίσει στις αρχές Μαΐου, όπως ήταν ο προηγούμενος προγραμματισμός, αλλά μόνο τότε, όταν θα είναι απόλυτα ασφαλές, με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης και των υγεινομικών αρχών της χώρας. Η Premier League επαναλαμβάνει πάντως ότι στόχος είναι η επανέναρξη και ολοκλήρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, καθώς και του κυπέλλου.


Για την αντιμετώπιση των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν ομόφωνα να ζητήσουν από τους ποδοσφαιριστές μείωση των ετήσιων αποδοχών τους σε ποσοστό 30%. Παράλληλα, αποφασίστηκε η χορήγηση ποσού 125 εκατ. λιρών στην EFL και τη National League, δηλαδή τις διοργανώτριες αρχές των υπόλοιπων επαγγελματικών κατηγοριών και της ανώτατης ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπου οι ομάδες αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.


Υπενθυμίζεται ότι η Premier Legaue είχε εξετάζει σενάριο για επανέναρξη χωρίς οπαδούς.

Η Premier League αποφάσισε επίσης να δωρήσει 20 εκατ. λίρες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), καθώς και σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Επίσης, η Τότεναμ πρόσφερε το γήπεδό της στο Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, ενώ εθελοντής ως γιατρός προσφέρει τις υπηρεσίες του ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ.


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ