09-05-2021

Κορονοϊός: Ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θέλει η European Leagues

Συμπέρασμα και κοινή συνισταμένη των όσων διημείφθησαν είναι, αφενός, ότι η κατάσταση θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται καθημερινά

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (26/03)η τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λιγκών (European Leagues) με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλες τις Λίγκες της ηπείρου, μεταξύ των οποίων και η ελληνική Super League, η οποία είναι, άλλωστε, από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης.

Στην τηλεδιάσκεψη αναλύθηκε η τρέχουσα κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19).

Συμπέρασμα και κοινή συνισταμένη των όσων διημείφθησαν είναι, αφενός, ότι η κατάσταση θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται καθημερινά, τόσο σε ηπειρωτικό (ευρωπαϊκό) όσο και σε εθνικό επίπεδο και, αφετέρου, η αναζήτηση συντονισμένου τρόπου συνέχισης κι ομαλής ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων, από τη στιγμή που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

«Σύμμαχος» σε αυτή την κατεύθυνση είναι η μετάθεση διεξαγωγής της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 για το καλοκαίρι του επόμενου έτους, καθώς έτσι έπαψε να υφίσταται το στενό χρονικό περιθώριο που είχαν οι Λίγκες της «Γηραιάς Ηπείρου» για να ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις τους.

Κοινή ευρωπαϊκή βούληση, λοιπόν, είναι τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν, βεβαίως εφόσον η κατάσταση ομαλοποιηθεί και υπάρξει επιστροφή σε μια κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι για το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος θα συζητήσουν την προσεχή Δευτέρα (30/03), μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη του συνεταιρισμού της Super League 1 – έχουν αναβληθεί τα ματς – , με δεδομένο να υπάρχει, βέβαια, αυτή η δυνατότητα από τους επιστήμονες.

H UEFA ανέβαλλε για το 2021 το Euro. Αναβολή πήραν και οι τελικοί σε Champions League και Europa League. Τέλος, μετά από πολλές πιέσεις, αναβολή πήραν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το 2021.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ