13-07-2020

Διακόπηκε οριστικά το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Ανδρών – «Λουκέτο» στη λίγκα του βόλεϊ μέχρι τις 30 Απριλίου

Ομοσπονδίες, σωματεία και ενώσεις συμπεριλήφθηκαν στα μέτρα στήριξης

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε, τελικά, την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Basket League, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Λουκέτο» μπήκε στο πρωτάθλημα βόλεϊ μέχρι τις 30 Απριλίου. Ο ΣΕΓΑΣ ανέστειλε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα έως την ίδια ημερομηνία. Ομοσπονδίες, σωματεία και ενώσεις συμπεριλήφθηκαν, πάντως, στα μέτρα στήριξης…

Συγκεκριμένα, για να επισημοποιηθεί η διακοπή στην Α1 Ανδρών, η Λίγκα θα αποστείλει την επίσημη κι ολοκληρωμένη πρότασή της στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ύστερα από συνεννόηση και με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι εκπρόσωποι και των δεκατεσσάρων ΚΑΕ συμφώνησαν πως δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ενημέρωσε τις ομάδες πως τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος Μαρτίου και ότι έχει πληροφόρηση για να υπάρξει παράταση στο «λουκέτο» για έναν ακόμη μήνα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και εισηγήθηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εξέφρασε την άποψη ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ζήτησε να υπάρχει ακριβής ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αποφασιστεί η διακοπή και τι θα σημαίνει αυτό στην τελική κατάταξη και την επικύρωση της βαθμολογίας.

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα βόλεϊ μέχρι τις 30 Απριλίου

Την περαιτέρω αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας μέχρι και τις 30 Απριλίου αποφάσισε τη Δευτέρα (23/03) το ΔΣ της ΕΣΑΠ, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα βόλεϊ (Volley League) να συνεχίζει να παραμένει στον… πάγο.

Όπως αναμενόταν η τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ αποφάσισε την παράταση της αναβολής του πρωταθλήματος βόλεϊ, αλλά όχι την οριστική διακοπή του. Η νέα ημερομηνία μέχρι την οποία δεν θα υπάρξουν αγώνες είναι η 30η Απριλίου, ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θα επανεκτιμάται καθημερινά η κατάσταση και θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

«Μετά από τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η Ε.Σ.Α.Π. αποφάσισε σήμερα την συνέχιση της αναστολής του πρωταθλήματος της Volley League μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ανάλογα με τις εξελίξεις και την αναμενόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του αρμόδιου Υφυπουργού σχετικά με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, θα ληφθούν άμεσα και αντίστοιχες αποφάσεις.

Αποφασίστηκαν ακόμα:

  1. Η τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των εκπροσώπων των ΤΑΑ για την συζήτηση των εξελίξεων και τη λήψη αποφάσεων.

2. Η συνέχιση της πετυχημένης πρωτοβουλίας της Ε.Σ.Α.Π., για συνεχείς επαφές μεταξύ λιγκών, ομοσπονδιών, επαγγελματιών αθλητών , διεθνών αθλητικών αρχών και φυσικά της Πολιτείας, για την αντιμετώπιση των κάθε μορφής προβλημάτων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού…».

Ο ΣΕΓΑΣ ανέστειλε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα έως το τέλος Απριλίου

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στην αναβολή κάθε αγωνιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα έως το τέλος του Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία Στίβου.

«Η ομοσπονδία παρακολουθώντας τα γεγονότα, που είναι σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την εξάπλωση του ιού Covid- 19, ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πανελληνίου, περιφερειακού και τοπικού επιπέδου συμπεριλαμβανομένων των δρομικών αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέχρι τέλος Απριλίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ομοσπονδίες, σωματεία και ενώσεις συμπεριλήφθηκαν στα μέτρα στήριξης

Εν τω μεταξύ, θετική ανταπόκριση από τα υπουργεία Οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνάντησε το αίτημα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να συμπεριληφθούν τα αθλητικά σωματεία, οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες στα μέτρα στήριξης, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού.

Στον «καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προβλέπονται τα εξής μέτρα στήριξης της αθλητικής οικογένειας:

  • Παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 ή που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως και την 30/4/2020. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες ως άνω οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
  • Αναστέλλεται μέχρι και την 31/08/2020 η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά τις 11/03/2020 οφειλών των ανωτέρω προσώπων.
  • Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.
  • Στην περίπτωση που εργαζόμενοι επιχειρήσεων (μέρος ή όλοι) τίθενται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους και ο οικείος εργοδότης καταγγείλει αυτή, καθώς και την περίπτωση που, μετά την ολοκλήρωση του μέτρου, οι επιχειρήσεις δεν διατηρούν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, η παράταση ή η αναστολή παύει αυτοδικαίως και οι οφειλές βαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις, βάσει της αρχικής ημερομηνίας βεβαίωσης.

Επισημαίνεται ότι από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. – κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημοσίου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους- ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η Γ.Σ. της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της γενικής συνέλευσης.

Η έκτακτη Γ.Σ. είχε προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου, αλλά λόγω κορονοϊού αναβλήθηκε μέχρι το τέλος του μήνα. Σήμερα, αλλά, η Επιτροπή την ανέβαλε οριστικά και επ’ αόριστον.

Τα θέματα που θα εξετάζονταν ήταν η αλλαγή του καταστατικού, ώστε οι επόμενες αρχαιρεσίες να λάβουν χώρα τον προσεχή Ιούλιο, αντί για τον Οκτώβριο, καθώς και η εκλογή αναπληρωματικών μελών στην Επιτροπή Εφέσεων.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.