29-10-2020

Την Τρίτη «κληρώνει» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Σε καραντίνα ο Κόατες

Ο επικεφαλής του συντονισμού της ΔΟΕ για τη διοργάνωση του Τόκιο θα επιστρέψει στην Αυστραλία από την Ευρώπη

Αγωνία υπάρχει και με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο λόγω του κορονοϊού και την Τρίτη (17/03) η ΔΟΕ θα μελετήσει την κατάσταση. Την ίδια ώρα, σε υποχρεωτική καραντίνα θα υποχρεωθεί να μπει ο επικεφαλής του συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Τζον Κόατες, μετά την επιστροφή του στην Αυστραλία από την Ευρώπη, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε ότι όλοι που φτάνουν από το εξωτερικό στη χώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (15/03) θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες, προκειμένου η χώρα να «μείνει μπροστά από την καμπύλη» στις προσπάθειες συγκράτησης τα εξάπλωσης του κορονοϊού.


Ο πρόεδρος της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Αγώνες, Τζον Κόατες, αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία την Τετάρτη (18/03) από τη Λωζάνη της Ελβετίας όπου εδρεύει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Η επιτροπή συντονισμού της ΔΟΕ διεξάγει τακτικές επιθεωρήσεις και συνεργάζεται με διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για την επίλυση θεμάτων που αφορούν τη διοργάνωση των Αγώνων.

Τόκιο 2020: Η ΔΟΕ θα κάνει εκτίμηση της κατάστασης την Τρίτη

Όπως έχει γίνει γνωστό, και με λιγότερο από πέντε μήνες να απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την Τρίτη (17/03) ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, θα καταγράψει την κατάσταση με τους εκπροσώπους των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών μέσω τηλεδιάσκεψης και τηλεφωνικά, υπό το πρίσμα της έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού.


Ο στόχος είναι να ενημερώνονται άπαντες, Ομοσπονδίες και οι Ολυμπιακές Επιτροπές, ανέφερε μία πηγή, διευκρινίζοντας ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις. Ο Μπαχ και οι συνομιλητές του θα αναφερθούν επίσης στο γεγονός ότι, λόγω της πανδημίας, πολλά προκριματικά τουρνουά διαφόρων αθλημάτων για τους Αγώνες έχουν παρακαμφθεί κι αυτό θέτει σοβαρά προβλήματα.


Ως εκ τούτου, ενόψει του Τόκιο 2020, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως πριν από μέρες, ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε ότι «θα δείξουμε ευελιξία», καλώντας όλους τους αθλητές «να συνεχίσουν να προετοιμάζονται».

Την περασμένη Παρασκευή (13/03) ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίντζο Άμπε, εγγυήθηκε ότι «το Τόκιο θα καλωσορίσει τους αγώνες όπως αναμένεται, στις 24 Ιουλίου», ενώ ο Μπαχ, από την πλευρά του, είχε διευκρινίσει ότι «η ΔΟΕ θα λάβει υπόψη τις ενδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (19/03) αναμένεται να δοθεί η Ολυμπιακή Φλόγα στους διοργανωτές στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε τελετή χωρίς κόσμο.