29-10-2020

Άναψε στο Καλλιμάρμαρο η Ολυμπιακή Φλόγα – «Περιμένει» την τελετή παράδοσης στους Ιάπωνες

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» στο Παναθηναϊκό στάδιο χωρίς θεατές, λόγω του κορονοϊού

Η Ολυμπιακή Φλόγα… έφτασε στην Αθήνα και άναψε το Σάββατο (14/03) στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί θα παραμείνει εκεί μέχρι την ημέρα που θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» την Πέμπτη (19/03) στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των μέτρων κατά του κορονοιού.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επί ελληνικού εδάφους σταμάτησε στην Σπάρτη, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με το ποστάρισμα της ΕΟΕ στο Facebook «…η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη.

Στο Καλλιμάρμαρο θα παραμείνει ως την Πέμπτη 19 Μαρτίου, όταν και θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκιο 2020″».

Όπως τονίζεται: «… το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι κλειστό για το κοινό όπως και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία και η Τελετή Παράδοσης θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών».

Τα ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη (12/03) από την Αρχαία Ολυμπία, όπου έγινε η τελετή της Αφής χωρίς θεατές λόγω κορονοϊού.