24-10-2020

Διέψευσε τα σενάρια ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων η κυβερνήτης του Τόκιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει η διοργάνωση να γίνει το 2021

Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία για το Τόκιο, η κυβερνήτης της πόλης, Γιουρίκο Κόικε, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων παρά την παγκόσμια διασπορά του κορονοϊού. Επίσης, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ξανά την Πέμπτη (12/03) ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον προγραμματισμό. Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως θα ήταν καλύτερα οι Αγώνες να γίνουν το 2021.

Μπορεί, λοιπόν, ο κορονοϊός να έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και να χαρακτηρίστηκε ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά, οι επιπτώσεις του στα αθλητικά δρώμενα δε φαίνεται να επηρεάζει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.


Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, με δηλώσεις της στην «Koydo News» τόνισε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος η χώρα να μπει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την στιγμή που δεν υπάρχει έξαρση του κορονοϊού, σύμφωνα με το πόρισμα εμπειρογνωμικής ομάδας.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε την Πέμπτη (12/03) ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον προγραμματισμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και δεν υπάρχει λόγος να σημειωθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.


Ο Σούγκα, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πως δεν υπήρξε εκρηκτική εξάπλωση του ιού στην Ιαπωνία, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικά βήματα όπως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά η Ιαπωνία διατηρεί την επαγρύπνησή της καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Την Πέμπτη (12/03) ο Ντοναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι θα ήταν καλύτερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν ένα χρόνο μετά. Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι εφόσον ο κορονοϊός επιμείνει δε θα είναι ότι καλύτερο να γίνουν οι Αγώνες σε άδεια στάδια.