22-10-2020

Δεν πήρε αποφάσεις για αναβολές η UEFA: Κανονικά το Ολυμπιακός – Γουλβς

L’ Εquipe: «Λουκέτο» σε Champions και Europa League και Euro το 2021 ανακοινώνει η UEFA

Η UEFA καλεί τις Ομοσπονδίες και τους συλλόγους για να αποφασίσουν από κοινού για διοργανώσεις και Euro, την Τρίτη 17 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Europa League, την Πέμπτη (12/03), εκτός από τους δυο (Ίντερ – Χετάφε, Σεβίλλη – Ρόμα), για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ότι αναβλήθηκαν.

Μέχρι στιγμής κανονικά γίνεται (χωρίς κόσμο) και το Ολυμπιακός – Γουλβς. «”Λουκέτο” σε Champions και Europa League και Euro το 2021 ανακοινώνει η UEFA», γράφει η «L’ Εquipe».

Η UEFA κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη στις 17 Μαρτίου τόσο συλλόγους όσο και ομοσπονδίες, με σκοπό να αποφασιστεί από κοινού το τι ακριβώς θα γίνει. Όλες οι πλευρές λοιπόν θα συζητήσουν από κοινού με σκοπό να πάρουν όλοι μαζί μία απόφαση.

Μ’ αυτό τον τρόπο αυτό φυσικά η UEFΑ πετάει το… μπαλάκι τόσο στους συλλόγους όσο και τις ομοσπονδίες και δεν«παίρνει πάνω της» την απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις θα αφορούν τόσο το EURO (ασκούνται πιέσεις για αναβολή και να πάει το 2021), αλλά ακόμα και τις διοργανώσεις της UEFA, οι οποίες είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ενημέρωση που υπάρχει στον επίσημο Ολυμπιακό από πλευράς UEFA είναι πως η αναμέτρηση με την Γουλβς θα διεξαχθεί κανονικά και πως το λουκέτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενδέχεται να μπει από την Παρασκευή (13/03).

Νωρίτερα, ισπανικά ΜΜΕ και η «Marca» ανέφεραν ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται την άμεση παύση του Champions και του Europa League, όμως αυτό ενδέχεται να γίνει από αύριο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Η ενημέρωση που υπάρχει αυτή την ώρα στον Ολυμπιακό είναι πως το ματς με την Γουλβς θα γίνει κανονικά, κάτι που βέβαια μπορεί να αλλάξει ακόμα και την τελευταία στιγμή ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, η γαλλική εφημερίδα «Equipe» αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι η UEFA έχει πάρει την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν και να μεταθέσει το Euro για το ερχόμενο καλοκαίρι του 2021.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στην τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα 55 κράτη – μέλη της που θα γίνει την Τρίτη και ο λόγος της αναβολής του EURO έχει να κάνει με την απελευθέρωση ημερομηνιών, ώστε να ολοκληρωθούν αν όλα πάνε καλά τα εθνικά πρωταθλήματα, το Champions και το Europa League.

Βέβαια για να γίνει αυτό δεκτό απαιτείται και η έγκριση της FIFA, καθώς το καλοκαίρι του 2021 είναι προγραμματισμένο το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, σε μία υπόθεση που θα προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό καλαντάρι.

«Βροχή» από αναστολές πρωταθλημάτων στον πλανήτη

Εν τω μεταξύ, «παραλύει» ο παγκόσμιος αθλητισμός, αφού η εξάπλωση του κορονοϊού αναγκάζει τις εθνικές ομοσπονδίες να αναστείλουν την λειτουργία τους. Τελευταία πρωταθλήματα που αποφάσισαν την επ’ αόριστον διακοπή είναι αυτά της Πορτογαλίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Ελβετία, αλλά και το αμερικανικό MLS, ενώ προς κάτι ανάλογο οδηγείται και η Premier League. Στην Αγγλία έχει παρθεί η απόφαση τα παιχνίδια να γίνουν χωρίς θεατές.