15-04-2021

Σούπερ επιτυχία στην ξιφασκία: «Χάλκινη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης η Γκουντούρα

Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στη φημισμένη διοργάνωση - Ήρθε ακόμα πιο κοντά η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία από την Δώρα Γκουντούρα. Η ελληνίδα ξιφομάχος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξήχθη στην Αθήνα με την ονομασία «Κύπελλο Ακρόπολις».

Στον ημιτελικό η Γκουντούρα λύγισε από την Πουζτάι (Ουγγαρία) με 15-9, αλλά το χάλκινο μετάλλιο συνιστά μια τεράστια επιτυχία και την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρυσό πήρε η Ζαγκούνις (ΗΠΑ) που επικράτησε με 15-6 της Πουζτάι, ενώ χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε επίσης και η Εμούρα (Ιαπωνία).


Πρόκειται για μία ιστορική μέρα για το άθλημα, καθώς η Γκουντούρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στη φημισμένη διοργάνωση. Το «Κύπελλο Ακρόπολις» θεωρείται εφάμιλλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς ήταν βαθμολογούμενο για το Τόκιο και συγκέντρωσε τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας το περασμένο καλοκαίρι στη Βουδαπέστη.

Συγχαρητήρια από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Ο Υφυπουργός Αθλητισμός, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεχάρη την Δώρα Γκουντούρα για την σπουδαία της επιτυχία. Έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Συγχαρητήρια στη Δώρα Γκουντούρα, την πρώτη αθλήτριά μας που κατακτά μετάλλιο, το χάλκινο, σε Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών, το οποίο διοργανώνεται εξαιρετικά εδώ στην Αθήνα. Μπράβο, έγραψε ιστορία και πλησιάζει ακόμα περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες @Tokyo2020».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ