07-03-2021

Ο κορονοϊός «γονατίζει» τον αθλητισμό: Ματς χωρίς κόσμο – Αγωνία για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων (video)

Σε αναμονή οι Ομοσπονδίες: Με το «βλέμμα» στην εξέλιξη της επιδημίας - Τι θα γίνει με το Euro 2020

Κάθε είδους φαινόμενο της κοινωνίας επηρεάζει πάντα αναπόφευκτα και τον αθλητισμό. Όπως ήταν φυσικό, ο κορονοϊός, που αποτελεί κεντρικό αντικείμενο συζήτησης αλλά και ανησυχίας παγκοσμίως το τελευταίο διάστημα, δεν θα μπορούσε παρά να επιφέρει συνέπειες και σε αυτόν τον χώρο.

Με την ταχεία εξάπλωση του ιού οι ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Μερικές από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο αναβολής, μεταφοράς ή ακόμη και ακύρωσης σε περίπτωση που η κατάσταση αποδειχτεί ακόμη πιο σοβαρή και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/02) στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δίνουν ένα περιθώριο τριών μηνών μέχρι να παρθεί κάποια οριστική απόφαση και η αγωνία είναι μεγάλη… 

Ανησυχία επικρατεί και στην UEFA ενόψει και του Euro που ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί σε 12 διαφορετικά μέρη. Η Ιταλία ήταν μία εξ αυτών και θα αποτελούσε την οικοδέσποινα την ημέρα της πρεμιέρας στις 12 Ιουνίου. Προς το παρόν ωστόσο όπως τονίζουν άνθρωποι της Ομοσπονδίας βρίσκονται απλώς στο στάδιο της αναμονής. Την προηγούμενη βδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση, μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού αποφάσισε τη διεξαγωγή ορισμένων ποδοσφαιρικών αγώνων, κεκλεισμένων των θυρών αλλά τελικά αναβλήθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ