18-05-2021

Γαλλία: Στη φόρα ο διάλογος που μάλλον “καίει” τον Μπενζεμά

Χαμός γίνεται αναφορικά με τον “ροζ” εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά και αν εμπλέκεται σε αυτό ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε συλληφθεί στο Παρίσι με τις κατηγορίες για συμμετοχή στον εκβιασμό, που αφορούσε ένα sex tape του Βαλμπουενά. Ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν σήμερα πως τελικά ο Καρίμ Μπενζεμά πήγε να βοηθήσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική και να πληρώσει το ποσό που του ζητούσαν.

Ωστόσο η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «Equipe» δημοσιεύει την απομαγνητοφώνηση μιας συνομιλίας που φέρεται να είχε ο Μπενζεμά με παιδικό του φίλο, που θεωρείται ως «ενδιάμεσος» στην υπόθεση, η οποία, κυκλοφόρησε από το βράδυ της Τρίτης σε ραδιοφωνικό σταθμό. Σε αυτή λοιπόν ο Μπενζεμά παρουσιάζεται να του μεταφέρει τον διάλογο που είχε με τον Βαλμπουενά, λέγοντας:

«Αν θέλεις το βίντεο να καταστραφεί, ο φίλος μου θα έρθει να σε δει στη Λιόν. Μίλα του. Μπορείς να δεις τα πάντα. Αυτό μπορώ να σου πω από την πλευρά μου κι εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι επιθυμείς. Αν δεν θέλεις, είναι η ζωή σου, εγώ σε προειδοποίησα».

Μάλιστα ο Μπενζεμά -στην ίδια συνομιλία- φέρεται να λέει στον φίλο του πως ο Βαλμπουενά νόμιζε πως ήταν αστείο, λέγοντας «δεν νομίζω ότι μας παίρνει σοβαρά». Παρουσιάζεται, δε, να περιγράφει τον πανικό που τον έπιασε μόλις συνειδητοποίησε ότι μιλούσε σοβαρά:

«Του είπα: Μπορώ να σε βοηθήσω. Πρέπει να δεις αυτόν τον τύπο. Έχεις τον λόγο μου ότι δεν υπάρχουν άλλα αντίγραφα. Άσπρισε. Τον είδα να ξεροκαταπίνει. Άρχισε να ξεροκαταπίνει 2-3 φορές».

Όπως είναι λογικό, οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει σάλο στη Γαλλία, με τον δικηγόρο του Μπενζεμά, Σιλβέν Κορμιέ, να σχολιάζει ότι «αποσπάσματα της συνομιλίας επιλέχθηκαν προσεκτικά για να παρουσιαστούν στο κοινό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ