25-10-2020

Κλειστός στίβος: Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν από τη Ρόχας (video)

Η 24χρονη πρωταθλήτρια από την Βενεζουέλα βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στον κλειστό στίβο, που κρατούσε εδώ και 16 χρόνια - Νίκη Φιλιππίδη, δεύτερος ο Τεντόγλου από τις ελληνικές συμμετοχές

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου πέτυχε η άλτρια του τριπλούν από τη Βενεζουέλα, Γουλιμάρ Ρόχας, με άλμα στα 15.43μ στο μίτινγκ της Μαδρίτης. Νίκη Φιλιππίδη, δεύτερος ο Τεντόγλου από ελληνικές συμμετοχές.

Έτσι, η 24χρονη πρωταθλήτρια από τη Βενεζουέλα βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στον κλειστό στίβο, που κρατούσε εδώ και 16 χρόνια και για την ακρίβεια από τις 6 Μαρτίου του 2004. Τότε ήταν η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα που είχε πετύχει 15.36μ.

Δείτε την ιστορική προσπάθεια της Γουλιμάρ Ρόχας:

Νίκη Φιλιππίδη, δεύτερος ο Τεντόγλου

Ο Κώστας Φιλιππίδης αναδείχθηκε νικητής στον τελευταίο αγώνα της σειράς Indoor Tour, που διεξήχθη στη Μαδρίτη, με άλμα στα 5,60 μέτρα. Στο ίδιο στάδιο όπου το 2018 υπερέβη τα 5,85 μ. και σημείωσε ρεκόρ διοργάνωσης, ο Φιλιππίδης ολοκλήρωσε ιδανικά τους αγώνες του στη «Γηραιά Ήπειρο».

Ο έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,30 μ., 5,50 μ. και 5,60 μ., ενώ απέτυχε στα 5,70 μέτρα. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο θα κλείσει τη σεζόν του κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, ως ένας από τους πρωταγωνιστές του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού.

Στο μίτινγκ μετείχε και ο Μίλτος Τεντόγλου, που ήταν δεύτερος στο μήκος με καλύτερη προσπάθεια στα 8,07 μ. στο έκτο και τελευταίο άλμα του, δείχνοντας και στην ιβηρική πρωτεύουσα την ευκολία να υπερβαίνει τα 8 μέτρα. Ο Τεντόγλου, μετά την ακύρωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, συνέχισε τους αγώνες του κυρίως για να δοκιμάσει νέα πράγματα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης είχε ακόμη άλματα στα 8,05 μ., 7,83 μ., 8,00 μ., και 7,96 μέτρα. Νικητής ήταν ο Γιαν Ετσεβαρία (Κούβα) με 8,41 μ. στο έκτο άλμα και τρίτος ο Τομπάιας Μόντλερ (Σουηδία) με 8,02 μέτρα.