30-10-2020

Η φοβερή απάντηση Κλοπ σε γράμμα μικρού φίλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει τι είναι ο αθλητισμός (video)

«Αν και οι σύλλογοί μας είναι μεγάλοι αντίπαλοι, τρέφουμε επίσης ένα μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλο»

Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι προσπάθεια, μόχθος για το καλύτερο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά πάνω απ’ όλα υπάρχει ο σεβασμός, ειδικά στον αντίπαλο. Αυτή την περίοδο η Λίβερπουλ κάνει απίστευτη πορεία στην Premier League (στο Champions League θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να περάσει στους «8»), σπάει… ρεκόρ και αυτό το γεγονός έχει… πληγώσει έναν πιτσιρικά φίλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αποφάσισε να στείλει γράμμα στον Γιούργκεν Κλοπ.

Το «αθώο» μυαλό ενός 10χρονου παιδιού – ο αδερφός του είναι φίλος της Μάντσεστερ Σίτι – ζήτησε από τον τεχνικό των «κόκκινων» να χάσει και… κάποιο παιχνίδι η Λίβερπουλ και ο γερμανός προπονητής τους απάντησε παραδίδοντας μαθήματα και εκτός γηπέδων. Ο τεχνικός των «κόκκινων» έδωσε μια εξαιρετική απάντηση στο παιδί, λέγοντάς του πως η ζωή κάνει κύκλους και στο ποδόσφαιρο προέχει ο σεβασμός, ειδικά σε μεγάλους αντιπάλους. Όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ στην Αγγλία.

Το γράμμα του μικρού «ήρωα» έφτασε στα γραφεία των «κόκκινων» και ο Γιούργκαν Κλοπ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, προσφέροντας στο παιδί ένα «μάθημα ζωής«. Η απάντηση του τεχνικού των «κόκκινων» έκανε, μάλιστα, ευτυχισμένο τον 10χρονο…

Αναλυτικά το γράμμα του μικρού Daragh:

«Αγαπητέ Γιούργκεν Κλοπ, το όνομά μου είναι Daragh. Είμαι 10 ετών. Πηγαίνω στο Glenswilly N.S. στο Ντόνεγκαλ. Υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο λόγος που γράφω είναι για να παραπονεθώ.

Η Λίβερπουλ νικάει σε πάρα πολλά παιχνίδια. Εάν πάρετε άλλες 9 νίκες τότε θα έχετε το καλύτερο αήττητο σερί στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ άσχημο να είσαι φαν της Γιουνάιτεντ όταν συμβαίνει αυτό.

Οπότε την επόμενη φορά που θα παίξει η Λίβερπουλ, σε παρακαλώ κάντε τους να χάσουν. Θα πρέπει να αφήσετε την άλλη ομάδα να σκοράρει. Ελπίζω να σας έπεισα να μην πάρετε το πρωτάθλημα ή να κάνετε νίκη σε άλλο ματς ξανά.

Δικός σας ειλικρινά, Daragh».

Η απάντηση του Γιούργκεν Κλοπ:

«Aγαπητέ Dara. Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω που μου έγραψες. Ξέρω πως δε μου έστειλες καλή τύχη ή κάτι τέτοιο αλλά είναι πάντα ωραίο όταν ακούω έναν νεαρό φαν του ποδοσφαίρου και εκτιμώ πως θέλησες να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου.

Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορώ να ανταποκριθώ στο αίτημα σου, τουλάχιστον όχι κατ’επιλογή μου. Όσο και αν θέλεις να χάσει η Λίβερπουλ, είναι δουλειά μου να κάνω ότι είναι δυνατόν για να βοηθώ την Λίβερπουλ να νικάει καθώς υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που το θέλουν αυτό, συνεπώς δεν θέλω να τους απογοητεύσω.

Ευτυχώς για σένα, έχουμε χάσει ματς στο παρελθόν και θα χάσουμε ματς στο μέλλον επειδή αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι πως όταν είσαι 10 ετών, νομίζεις ότι τα πράγματα θα μείνουν πάντα όπως είναι τώρα αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορώ να σε διαβεβαιώσω ως ένας άνθρωπος που είναι 52 ετών, είναι πως αυτό δεν ισχύει.
Έχοντας διαβάσει πάντως το γράμμα σου, νομίζω ότι μπορώ να πω με ασφάλεια πως ένα πράγμα που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι το πάθος σου για το ποδόσφαιρο και το σύλλογό σου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τυχερή που σε έχει.

Ελπίζω πως αν είμαστε αρκετά τυχεροί και πάρουμε τη νίκη σε μερικά ακόμα παιχνίδια ή σηκώσουμε ακόμα κάποιους τίτλους, εσύ δε θα απογοητευτείς, καθώς αν και οι σύλλογοί μας είναι μεγάλοι αντίπαλοι, τρέφουμε επίσης ένα μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Αυτό, για μένα, είναι όλο το νόημα του ποδοσφαίρου. Να προσέχεις τον εαυτό σου και καλή τύχη.

Γιούργκεν Κλοπ».