01-12-2020

«Βόμβες» από Δώνη: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του από τον Παναθηναϊκό (video)

Κεραυνοί για εσωτερικές έριδες από τον προπονητή των «πράσινων», ενώ... έρχεται ο Φραν Βέλεθ - Απαντά την επόμενη εβδομάδα ο Βαγιαννίδης για το νέο συμβόλαιο

«Κεραυνούς» για εσωτερικές έριδες έριξε ο Γιώργος Δώνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τον Παναθηναϊκό με δηλώσεις του στη Nova. Ο έλληνας προπονητής τόνισε ότι «η ομάδα θα πρέπει να χτίζεται με τα θέλω τα δικά μου και όχι άλλων» και έκανε λόγο για πρόβλημα επικοινωνίας και στρατηγικής με τη διοίκηση… Αιτία φαίνεται να στέκεται η περίπτωση του Φραν Βέλεθ (Άρης), τον οποίο ο Παναθηναϊκός κλείνει για το καλοκαίρι…

Απαντά την επόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Βαγιαννίδης για την επέκταση του συμβολαίου, θέμα που πήρε… πάνω του ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς ο ιδιοκτήτης των «πράσινων» συναντήθηκε με την οικογένεια του νεαρού δεξιού μπακ. Ο Γιώργος Δώνης διαφώνησε, μάλιστα, και με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο σύλλογος το θέμα.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δώνης ανέφερε:

«Για μένα δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. Η ομάδα δεν χτίζεται με τα δικά μου θέλω. Η ομάδα πρέπει να πορεύεται με μία σταθερότητα. Δεν πρέπει ακόμα και όταν γίνονται λάθη, δεν τα αφήνεις να ξαναγίνουν. Εγώ δεν θα τα αφήσω να ξαναγίνουν.

Αυτά δεν τα λύνει ο Τύπος και ο κόσμος. Εγώ θα μείνω απερίσπατος στη δουλειά μου μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά θα δούμε. Με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ η κατάσταση. Δεν θα μιλήσω στους παίκτες, αφορά εμένα και τη διοίκηση.

Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Πάντα υπάρχουν οι λύσεις, αλλά δεν εξαρτάται από μένα. Το τελευταίο διάστημα έγιναν σοβαρά πράγματα που έχουν επιπτώσεις στη δουλειά μου και στην εξέλιξη της ομάδας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη που σίγουρα θα προκαλέσουν πολλή συζήτηση και ίσως φέρουν εξελίξεις:

Για μεταγραφή Βέλεθ: «Πρώτα απ’ όλα δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να σχολιάσω παίκτες άλλων ομάδων ειδικά στην Ελλάδα. Στην θέση του Βέλεθ έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Δεν είναι προτεραιότητα της ομάδας η θέση του στόπερ. Επειδή είμαι 2η χρονιά στην ομάδα και δεν είμαι ένας επαγγελματίας που απλά δουλεύει στον ΠΑΟ γιατί αγαπώ τον σύλλογο και ήταν όνειρο μου να γίνω προπονητής του θέλω να πω το εξής. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώνω τον κόσμο για κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να μπει η ομάδα σε σωστό δρόμο και να κοιτάξει ψηλότερα. Όταν γίνονται λάθη στο παρελθόν πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Όταν αυτό επαναλαμβάνεται όμως η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Σε όλες τις ομάδες οι προπονητής αποφασίζουν και χτίζουν ομάδα με τα δικά τους θέλω. Εγώ εκπαιδεύω τους παίκτες και δουλεύω για την βελτίωση τους. Δεν ακολουθώ επιλογές ούτε τις ιδέες των άλλων. Ο ΠΑΟ δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις αλλά να πηγαίνει με σταθερότητα στην εξέλιξη. Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δείξει ο χρόνος.

Αυτό που λέω αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και δεν αφορά ούτε τον Βέλεθ ούτε κανένα άλλο. Είναι η προσωπική μου τοποθέτηση και πρέπει να προστατεύω την ομάδα που πρέπει να χτίζεται με τα δικά μου θέλω. Αφορά την επικοινωνία με το διοικητικό κομμάτι. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα αλλά θα δούμε τι θα γίνει ως το τέλος της σεζόν».

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Είμαι ξεκάθαρος και δεν θα επιτρέψω λάθη και την λάθος επικοινωνία του σταφ με τη διοίκηση. Δεν έχω μιλήσει με κανένα ούτε με τους παίκτες γι’ αυτό. Δεν είμαι αρμόδιος να πω αν θα φέρει αναστάτωση το θέμα αυτό. Δεν θέλω να πω αν θα μιλήσω με τον κ. Αλαφούζο. Εγώ θα μείνω απερίσπαστος να πάω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Μ’ έχει στεναχωρήσει πολύ η κατάσταση. Θα έλεγα ότι είναι κάτι μεταξύ προπονητή και διοίκησης.

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να θέλουν και οι δύο πλευρές. Το τελευταίο διάστημα έγιναν κάποια πολύ σοβαρά πράγματα που έχουν επίπτωση στην δουλειά μου και την ομάδα.

Δεν ανοίγω καμία πόρτα απλά ενημερώνω. Θα φανεί αν είναι καμπανάκι. Αλλιώς η κάθε πλευρά πρέπει αν κοιτάζει το μέλλον της».

Σε ότι αφορά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Βαγιαννίδη τόνισε: «Διαφωνώ και στη συγκεκριμένη διαχείριση και δεν αφορά τον μικρό. Είναι χαρά μου να βλέπω νέους με προοπτική νε εξελίσσονται. Όπως ο Γιώργος αλλά και άλλα παιδιά. Το καταλαβαίνω για τον Τύπο αλλά στο τρόπο διαχείρισης της ομάδας εγώ διαφωνώ. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ να εγγυάται συμμετοχές σε νέους. Είναι αδιανόητο. Κάποιος πρέπει να προσπαθεί και να κερδίζει τις συμμετοχές του. Αλλιώς να υπογράφαμε συμβόλαια με εγγυημένες συμμετοχές. Αυτό δεν γίνεται σε καμία μεγάλη ομάδα στον κόσμο. Αιτία του κακού είναι ο τρόπος λειτουργίας. Εγώ διαφωνώ.

Έλλειψη σεβασμού ίσως και προς το πρόσωπο μου θα έλεγα. Εγώ πάντα μιλάω όπου κι αν είμαι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Αυτό όμως αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Θα φανεί. Εγώ ανοίγω το θέμα για να είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Πρέπει να προστατέψω τη δουλειά μου αλλά και την ομάδα. Δεν έχω πάρει οριστικές αποφάσεις απλά ήθελα ο κόσμος του ΠΑΟ να γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα».

Για ματς με Αστέρα: «Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο παρά τις απουσίες. Κάποια παιδιά που θα μπουν να παίξουν και να πιάσουν την ευκαιρία».

Για το τρόπαιο του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ: «Είναι σημαντικό για την οικογένεια του ΠΑΟ να υπάρχουν επιτυχίες. Συγχαρητήρια στα παιδιά του βόλεϊ. Κάθε ομάδα που φέρνει τίτλους μας θυμίζει κι εμάς το παρελθόν. Μακάρι να φτάσουμε μι εμείς σ’ ένα σημείο να διεκδικούμε τίτλους».

Ενημέρωσε τον Άρη για το… τέλος ο Βέλεθ και προβάρει τα «πράσινα»

Την ίδια ώρα, συνάντηση με τη διοίκηση του Άρη είχε ο Φραν Βέλεθ σύμφωνα με πληροφορίες του «sdna.gr» και κατά τη διάρκεια αυτής τους ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά το προσεχές καλοκαίρι. Το συμβόλαιο του δυναμικού ισπανού κεντρικού αμυντικού τελειώνει τον Ιούνιο και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ο Βέλεθ έχει ήδη μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» Τσάβι Ρόκα και ανάμεσά τους υπάρχουν προφορική συμφωνία, η οποία προβλέπεται να ενεργοποιηθεί το προσεχές διάστημα με τις υπογραφές των δύο πλευρών σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Απαντά την επόμενη εβδομάδα ο Βαγιαννίδης

Ο Τσάβι Ρόκα έχει συζητήσει πολλές φορές με τον Γιώργο Βαγιαννίδη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Το γκολ, η ασίστ και η γενικότερη απόδοση του 18χρονου δεξιού μπακ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού επανέφεραν το ζήτημα στην επικαιρότητα και με μεγαλύτερη ένταση.

Στη διαπραγμάτευση του Τσάβι Ρόκα με τον εκπρόσωπο του Βαγιαννίδη υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. Τόσο μεγάλη, που αποφάσισε να παρέμβει ο Γιάννης Αλαφούζος για να δώσει λύση, αφού στο τέλος της ημέρας είναι εκείνος ο οποίος θα εγκρίνει την υπέρβαση στο οικονομικό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (19/02) με τη μητέρα του ποδοσφαιριστή στο γραφείο του στο ΣΚΑΪ. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανανέωση του συμβολαίου του Βαγιαννίδη και τις προϋποθέσεις που θέτει η οικογένεια του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα προσφορά που κατέθεσε ο Αλαφούζος προσεγγίζει τα «θέλω» του Βαγιαννίδη. Από οικονομικής και αγωνιστικής άποψης, αφού οι παράμετροι δεν αφορούσαν μόνο την αμοιβή του 18χρονου ποδοσφαιριστή.

Η μητέρα του Βαγιαννίδη θα ενημερώσει για τα νέα δεδομένα τον γιο της και θα πραγματοποιηθεί οικογενειακή σύσκεψη για τις αποφάσεις. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή έχει δεσμευτεί στον Αλαφούζο να απαντήσει στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, ώστε το σήριαλ να τελειώσει θετικά ή αρνητικά.

(πληροφορίες από Nova, to10.gr, sdna.gr)

Φωτογραφίες: intime.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακόμη συλλαμβάνει γκιουλενιστές ο Ερντογάν – Εντολή για «χειροπέδες» σε 82 στρατιωτικούς

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν εντολή για την σύλληψη 82 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της Τουρκίας σε επιχείρηση που εξαπέλυσαν και έχει στόχο υποστηρικτές του...

Σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και βόρεια Δράμα το ειδικό κλιμάκιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Οι επικεφαλής και τα υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών με κομβικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς του SARS-CoV-2 αναμένεται να βρεθούν σήμερα Τρίτη 01/12/2020 στην Έδεσσα,...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ξενοδόχου στη Σαντορίνη – Τον έδειρε μέχρι θανάτου για 200 ευρώ

Ένα ποσό της τάξης των 200 ευρώ και μια συνάντηση που εξελίχθηκε σε καβγά έγιναν αιτία να χάσει τη ζωή του με φρικτό τρόπο...

Βατόπουλος για κορονοϊό – Πολύ δύσκολο να έχουμε άρση του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου

Την άποψη ότι το lockdown είναι δύσκολο να αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος,...

«Σπάνια νοσηλεύτρια με μεγαλείο ψυχής» – Συνάδελφος μιλά για την 58χρονη που πέθανε από κορονοϊό

Θλίψη στο νοσοκομείο της Δράμας αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο 58χρονης νοσηλεύτριας που έχασε τη μάχη με...

«Πανδημία»: Η λέξη της χρονιάς για το αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster

Το βραβείο της Λέξης της Χρονιάς 2020 του αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster το κέρδισε η προφανής υποψήφια: η πανδημία.Το λήμμα της λέξης ήταν η κατάληξη...