13-05-2021

Ο Μπεκενμπάουερ μπλεγμένος στο σκάνδαλο δωροδοκίας για το Μουντιάλ 2006

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία αναφορικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2006.

Μάλιστα την παραίτησή του από την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας ανακοίνωσε ο Βόλφγκανγκ Νίρμπαχ, έπειτα από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

Υπάρχουν σκιές και για τον μεγάλο Φραντς Μπεκενμπάουερ, που ήταν και πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Όπως αποκαλύπτει η “Bild” υπάρχει έγγραφο με την υπογραφή του “Κάιζερ” και φαίνεται πως προωθούσε τη δωροδοκία για να λάβει η Γερμανία το χρίσμα για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και έγινε. Η ημερομηνία που αναγράφεται, είναι η 6/7/2000 και στις 10 του ίδιου μήνα η FIFA αποφάσισε η διοργάνωση να πάει στην Γερμανία.

Με βάση το εν λόγω δημοσίευμα, φέρεται να εξαγόρασε ψήφους με το ποσό των 6.700.000 ευρώ, το οποίο είχε στην διάθεσή του.

Μεταξύ άλλων, για 250.000 ευρώ εξαγόρασε την ψήφο της Μάλτας και κλείστηκε φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Μπάγερν και την εθνική Μάλτας. Συν τις άλλοι, ο Μπεκενμπάουερ ελέγχεται για το γεγονός πως δεν συνεργάστηκε με τις Αρχές γύρω από την έρευνα για το πως ανατέθηκαν τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Κατάρ και Ρωσία αντίστοιχα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ