30-10-2020

Σαν σήμερα: Η τραγωδία της Θύρας 7 με τους 21 νεκρούς – Συγκίνηση στο μνημόσυνο

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 με τους 21 νεκρούς που στιγμάτισε για πάντα τον ελληνικό αθλητισμό.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 άφησαν την τελευταία τους πνοή στα σκαλιά του «Γ. Καραϊσκάκης» 20 φίλοι του Ολυμπιακού και ακόμα ένας της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια αναμέτρησης ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Στην προσπάθεια τους να περάσουν την καγκελόπορτα της Θύρας 7, οι πρώτοι που κατάφεραν να φτάσουν εκεί, στριμώχτηκαν χωρίς να βρίσκουν διέξοδο. Αυτοί που ακολουθούσαν έπεσαν πάνω στους πρώτους και μετά έρχονταν περισσότεροι. Η συνέχεια είναι γνωστή και συνάμα τραγική.

Σήμερα έλαβε χώρα το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους νεκρούς εκείνης της «μαύρης» μέρας του ελληνικού αθλητισμού. Έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» φίλαθλοι του Ολυμπιακού, μερικοί φίλοι της ΑΕΚ, ο ιδιοκτήτης του πειραϊκού συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και φυσικά όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα.