28-10-2020

Σενάρια για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορονοϊού – Μεγάλη ανησυχία στην Ιαπωνία

Μέχρι στιγμής οι διοργανωτές λένε ότι δεν υπάρχει ανησυχία...

Ο κορονοϊός… απειλεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνας, έξι μήνες πριν από την έναρξή τους. Μπορεί μέχρι στιγμής να γίνεται λόγος μόνο για σενάρια, αλλά η ανησυχία είναι μεγάλη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, αλλά εκφράζεται ανησυχία για την τέλεσή τους εξαιτίας της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιαπωνία ανέρχονται πλέον στα 61.

Μέχρι στιγμής οι Ιάπωνες εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τη διεξαγωγή των Ολυμπαικών Αγώνων, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την πραγματοποίηση τους, ούτε σκέψεις για την αναθεώρηση του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος.


Μετά την κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, που σε δηλώσεις της αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και η αρμόδια υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επανέλαβαν την πεποίθηση για την κανονική διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο.

Η Υπουργός της χώρας, αρμόδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Σέικο Χασιμότο τόνισε ότι «οι διοργανωτές δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποτρέψουμε ο κορωνοϊός να επηρεάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Αυτά μέχρι τώρα, καθώς ο κορονοϊός «θερίζει» και σαρώνει όλον τον πλανήτη, ενώ ο ΠΟΥ προέβη σε «κραυγή» αγωνίας για έλλειψη εξοπλισμού στην αντιμετώπιση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Champions League: «Πλήρωσε» λάθη και αστοχία ο Ολυμπιακός, ήττα 2-0 από την Πόρτο (video)

Επίσης, κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, με 61 άτομα να έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, έχουν μπει στην τελική φάση του δεκαετούς σχεδιασμού τους, καθώς απομένουν έξι μήνες για την έναρξή τους. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι επίσημες αφίσες της διοργάνωσης, που είναι ασυνήθιστες… Με τελείως διαφορετική είναι η αισθητική προσέγγιση.

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Champions League: «Πλήρωσε» λάθη και αστοχία ο Ολυμπιακός, ήττα 2-0 από την Πόρτο (video)