22-10-2020

Ποινή – βόμβα από την Euroleague στον Ολυμπιακό: Απαγόρευση μεταγραφών στους «ερυθρόλευκους»

Για καθυστερημένη καταβολή οφειλών προς τους παίκτες - Ζητούν άμεση άρση της τιμωρίας οι Πειραιώτες…

Η Euroleague επέβαλε, τελικά, στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για καθυστερημένη καταβολή οφειλών. Ζητούν άμεση άρση της τιμωρίας οι «ερυθρόλευκοι»…

Πριν από μερικούς μήνες, η Euroleague είχε ενημερώσει πως θα εξετάσει καταγγελίες που είχαν γίνει από την Ένωση Παικτών της διοργάνωσης κι αφορούσαν σε καθυστερημένες καταβολές οφειλών των «ερυθρόλευκων» προς παίκτες του συλλόγου.

Την Παρασκευή (31/01), η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε πως επιβάλει στους Πειραιώτες ποινή – «βόμβα», καθώς τίθεται σε ισχύ προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση. Αυτή, όπως τονίζεται, αναμένεται από την Οικονομική Επιτροπή σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Μέχρι τότε, η συγκεκριμένη ποινή θα είναι σίγουρα σε ισχύ και μένει να φανεί αν θα αλλάξει κάτι έπειτα από την παρέλευση του χρονικού διαστήματος και την ανακοίνωσης της τελικής απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα με τις πληρωμές.

Στην ίδια ενημέρωση της Euroleague, τονίζεται πως πραγματοποιείται εξέταση και ορισμένων οικονομικών καταστάσεων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από τον Απρίλιο του 2019 κι έχει να κάνει με το αν τηρούνται όλες οι υποχρεώσεις στο πλαίσιο του «FSFPR».

Η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πιστός στο ραντεβού του με τα αστέρια ο Ολυμπιακός - Τι προσφέρει το Πάμε Στοίχημα

Ζητά άμεση άρση της τιμωρίας από την Euroleague ο Ολυμπιακός

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αντέδρασαν άμεσα στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών από την Euroleague και ζητούν την την άρση της τιμωρίας, αφού, όπως τονίζεται, δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα από την πλευρά του συλλόγου.

Επιπρόσθετα, οι Πειραιώτες ζητούν από την διοργάνωση καλύτερη συνεννόηση των υπηρεσιών της λίγκας, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια θέματα και εντυπώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Super League 1: Μεγάλο «διπλό» του ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (video)

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έστειλε επιστολή στην Euroleague ζητώντας την άμεση άρση του Ban αφού δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα της ομάδας και ζητά να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της Euroleague για να μη δημιουργούνται τέτοια θέματα», αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του συλλόγου.