26-09-2020

Καταγγελία – βόμβα ΠΑΟΚ στον Άρειο Πάγο: Το μυστικό «ραντεβού» πριν από την εισήγηση της ΕΕΑ

 

Τι απάντησε ο Ολυμπιακός, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη συνάντηση σε δικηγορικό γραφείο, παρουσία... ανθρώπων του Λευτέρη Αυγενάκη - Διαψεύδει ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ΓΓΑ και απειλεί με αγωγές

Ο ΠΑΟΚ τόνιζε, πριν ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει χαμηλότερες ποινές για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας ότι η εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό είναι πολιτική απόφαση, κατηγορώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη για τις ενέργειές του και ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι έτοιμος να προβεί σε καταγγελία – βόμβα στον Άρειο Πάγο για… μυστικό ραντεβού. Με στοιχεία, που όπως λένε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ισχυροποιούν τις θέσεις τους και ανατρέπουν πολλά…

Η καταγγελία θα αφορά τον Νίκο Φαραντούρη, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το πρόσωπο;

Όπως είχε διαρρεύσει από το απόγευμα της Τετάρτης (29/01), στον ΠΑΟΚ μιλούν για συνάντηση παραγόντων και νομικών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανθρώπους του Υφυπουργού Αθλητισμού (σ.σ. τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου) και… δικηγόρο που ξέρει καλά μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ)-συγκεκριμένα τον κ. Φαραντούρη-πριν από την απόφαση της τελευταίας. Τελικά, αυτά τα στοιχεία δόθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας, επίσημα στη δημοσιότητα, μπλέκοντας τον Νίκο Φαραντούρη. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παραδέχθηκε τη συνάντηση σε δικηγορικό γραφείο, αναφέροντας: «Πήγαμε για να πάρουμε γνωμοδότηση». Διαψεύδει, πάντως, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού και της ΓΓΑ, Βαγγέλης Μπραουδάκης και απειλεί με αγωγές…  

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε, άλλωστε, την αποπομπή του Υφυπουργού Αθλητισμού από την κυβέρνηση, αναφέροντας πως είναι εντολοδόχος του Ολυμπιακού.

Η αποκάλυψη – βόμβα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προέβη, λοιπόν, στη συγκεκριμένη αποκάλυψη σχετικά με τις κινήσεις που έγιναν πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το μυστικό «ραντεβού» έγινε στις 20 Ιανουαρίου, μια εβδομάδα πριν από την καθοριστική συνεδρίαση, στις 11 το βράδυ.

Η αποκάλυψη του ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένη ως προς την ώρα, το μέρος και τα πρόσωπα και καταδεικνύει τη σοβαρότητα της επίσης καταγγελίας, που θα κατατεθεί άμεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με την υπόθεση, ζητώντας την άμεση διερεύνησή της με αίτημα για άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις 20.01 στις 11:00 μ.μ. στα γραφεία του δικηγόρου κ.Τζουγανάτου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες προσήλθε η κ.Σουλούκου, γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η οποία κατέθεσε την καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ και ήταν στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την υποστήριξή της, ο κ.Χατζησαββάογλου, νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο κ.Μπραουδάκης, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Αυγενάκη. Ο δικηγόρος κ.Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη με τον οποίον είχε συναντηθεί πρωτύτερα. Θα κάνουμε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με αυτή την υπόθεση, ζητώντας την άμεση διερεύνησή της, με αίτημα την άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών, ενώ τα στοιχεία που έχουμε είναι στη διάθεσή του».

Τι απάντησε ο Ολυμπιακός

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Ολυμπιακός, μέσω διαρροών, παραδέχθηκε την παρουσία ανθρώπων της διοίκησης και του νομικού του επιτελείου στο δικηγορικό γραφείο του κ. Τζουγανάτου, την οποία αποκάλυψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά έδωσε άλλη διάσταση, αναφορικά με τον σκοπό αυτής της επίσκεψης:

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται! Από τον καθηγητή κ. Τζουγανάτο ζητήσαμε και πήραμε γνωμοδότηση για τη υπόθεση, την οποία έχουμε καταθέσει στην ΕΕΑ μαζί με το υπόμνημά μας και είναι σε γνώση της Επιτροπής. Σε εμάς δεν περνάνε οι εκβιασμοί. Επαναλαμβάνεστε. Σταματήστε τις φαιδρότητες και τις θεωρίες συνωμοσίας. Για την ταμπακιέρα θα πείτε τίποτα; Ή πιστεύετε ότι πετώντας την μπάλα στην κερκίδα θα περισώσετε τα αίσχη σας και θα φέρουν και αλλά αποτελέσματα οι εκβιασμοί σας;».

Διάψευση Μπραουδάκη

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Υφυπουργού Αθλητισμού και της ΓΓΑ, Βαγγέλης Μπραουδάκης, διέψευσε την παρουσία του στο ραντεβού που καταγγέλλει ο ΠΑΟΚ. «Είναι απολύτως ψευδές ότι στις 20.01 στις 11.00 μ.μ. ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα βρέθηκα σε δικηγορικό γραφείο ή οπουδήποτε αλλού με τους κυρίους και την κυρία που αναφέρονται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση, για λανθασμένη πληροφορία τους που ατυχώς δεν διασταυρώθηκε προτού δημοσιευθεί. Αναμένω άμεση επανόρθωση», έγραψε σε λογαριασμό του στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Απολαυστικός Λευτέρης Πανταζής στο ΟΠΑΠ Game Time (video)

Λίγο αργότερα, ο Βαγγέλης Μπραουδάκης έγραψε, επίσης, στο Facebook, προμηνύοντας πως θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό: «Υπήρξε επικοινωνία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Λευτέρη Δούκα. Δεν σκοπεύουν να προβούν στην εύλογη επανόρθωση για την ψευδή αναφορά τους στο όνομά μου. Θλίβομαι, διότι γνωρίζουν πως είναι αναληθή όσα ανέφεραν για μένα στην επίσημη ανακοίνωσή τους. Ωστόσο, στο βωμό επικοινωνιακών τακτικών, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Από αύριο το πρωί θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να προασπίσω την τιμή και την επαγγελματική μου υπόληψη από τη συκοφαντική δυσφήμισή τους».

«Αυτοσκοπός η κλοπή του πρωταθλήματος, θα φτάσουμε μέχρι το CAS», τόνισε, άλλωστε, ο ΠΑΟΚ μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, λέγοντας πως δεν θέλει… σωτήρες, με τον Ιβάν Σαββίδη να αναφέρει σε στελέχη της κυβέρνησης την Τετάρτη (28/01): «Δε θέλουμε καμία ρύθμιση». 

Επίσης, ο «Δικέφαλος του Βορρά» με ανακοίνωσή του ζητά το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ. Και το ερώτημα που θέτουν από τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι: «Πώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήξερε ότι δεν υπήρχε απόλυτη τεκμηρίωση της εισήγησης;». Βλέπετε, ο Λευτέρης Αυγενάκης, λίγες ώρες μετά την εισήγηση της ΕΕΑ ανέφερε σε tweet ότι«Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται ποινή χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

Όπως έγινε γνωστό μετά τα μεσάνυχτα, νομικά εναντίον του Βαγγέλη Μπραδουδάκη θα κινηθεί και ο «Δικέφαλος του Βορρά», κατηγορώντας τον για ψευδή καταμήνυση, αλλά και για παράβαση καθήκοντος σε σωρεία παραβάσεων που έχει τελέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  ΕΠΟ: Απαλλάχθηκαν Ολυμπιακός και Ατρόμητος από την Επιτροπή Δεοντολογίας - Ίδια απόφαση για Μαρινάκη και Σπανό (video)

Στο ίδιο μήκος και η ανακοίνωση από τον ΑΣ ΠΑΟΚ

Ταυτόχρονα ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΑΣ ΠΑΟΚ μετέχοντας στην διαδικασία υπεράσπισης της ΠΑΕ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την απειλή τιμωρίας της πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας ομάδας ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωση αυτή ο ΑΣ ΠΑΟΚ, αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Αν ο ΠΑΟΚ, τράνεψε τόσο πολύ στην διάρκεια, της 94χρονης περήφανης ιστορίας του δεν ήταν για τους πολλούς τίτλους τους οποίους κατέκτησε αλλά τους πολύ περισσότερους τους οποίους αδίκως και σκοπίμως του «τσούρνεψαν».

Αυτό άλλωστε κάνει τον ΠΑΟΚ μοναδικό και τον ΠΑΟΚτσή διαφορετικό από όλους τους άλλους οπαδούς. Ως εκ τούτου δεν αγγίζει το Σωματείο μας καμία εισήγηση οποιασδήποτε προκάτ-επιτροπής, ούτε πολιτικάντικοι χειρισμοί της νεοελληνικής υποκουλτούρας. Ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε και δεν ζητάει καμία χάρη, θεωρώντας εαυτόν ΑΘΩΟ. Η σημερινή φαρσοκωμωδία που διαδραματίστηκε στην βουλή των Ελλήνων με την εισαγωγή-υπερψήφιση της τροπολογίας-ντροπολογίας δεν μας αγγίζει και δεν μας ενδιαφέρει.

Η παρούσα «κοινοποιείται» προς τους… θιασώτες της «κανονικότητας», προς γνώσιν και συμμόρφωση.

Υ.Γ Προς τι η σπουδή να δημοσιοποιηθεί η εισήγηση της επιτροπής πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Βόλος και 49 ώρες μετά δεν υπάρχει ακόμα έτοιμο το σκεπτικό της εισήγησης. Άραγε τι μας κρύβουν και που θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση;

Υ.Γ2 Μήπως τελικά η σημερινή ντροπολογία υπερψηφίστηκε για να προστατέψει την κρατικοδίαιτη παραχαϊδεμένη ομάδα του ελληνικού δημοσίου και του προέδρου της ενόψει της δίκης για τα στημένα παιχνίδια που αρχίζει;;; τι όχι;;;…

Υ.Γ4 Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ στην συγκέντρωση της Καμάρας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 18:00. Μαζί για την ΠΑΟΚΑΡΑ μας! PAOKfamily!».

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.