12-04-2021

Συνεχίζει να… τρέχει με Audi η Μπάγερν με «χρυσό» συμβόλαιο – Τι έγινε στη «μάχη» με τη BMW

Στα 600 εκ. ευρώ φτάνουν τα έσοδα για τη γερμανική ομάδα από τη συγκεκριμένη συνεργασία μέχρι το 2029

Η συνεργασία της Μπάγερν Μονάχου με την αυτοκινητοβιομηχανία Audi, διαρκεί από το 2003 και οι δύο «κολοσσοί» θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία, τουλάχιστον μέχρι το 2029. Με τη γερμανική ομάδα να βάζει «τρελά» χρήματα στα ταμεία της. Δόθηκε… μάχη με τη BMW, που ήθελε να… σπάσει το συμβόλαιό τους.

Την είδηση για τη συνέχιση της συνεργασίας ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Twitter ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας και νυν διάδοχος του Καρλ Χάϊντς Ρουμενίγκε στην διοίκηση των Βαυαρών, Όλιβερ Καν.

Μπάγερν και Audi είχαν συμβόλαιο μέχρι το 2025, αλλά υπέγραψαν την επέκταση της συνεργασίας τους για τέσσερα χρόνια και σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Μπάγερν θα εισπράττει ετησίως 60 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 40 που προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Κάτι που σημαίνει, ότι μέχρι το 2029 οι Βαυαροί θα βάλουν στα ταμεία τους 600 εκατομμύρια ευρώ.

Τον περασμένο Μάιο προκάλεσε «πανικό» η είδηση πως η BMW επρόκειτο να γίνει από το 2025 βασικός χορηγός της Μπάγερν Μονάχου στη θέση της Audi, αλλά η τελευταία παρουσιαζόταν αποφασισμένη να δώσει τα… ρέστα της, για να μη χάσει από την αντίπαλό της. Όπως και έγινε…

Υποτίθεται, ότι η συμφωνία είχε κλειδώσει και ότι η BMW θα διαδεχόταν από το 2025 την Audi στον ρόλο του βασικού χορηγού της Μπάγερν Μονάχου. Τελικά, η Audi, όπως είχε γραφτεί τότε, πρόσφερε περισσότερα χρήματα στη Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα άμεσα και όχι για ένα πιθανό μελλοντικό συμβόλαιο.

Αιτία αυτής της… ρελάνς από πλευράς Audi φαίνεται να ήταν η λιτότητα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η BMW, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη χορηγία ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την Μπάγερν. Τότε τα σχετικά ρεπορτάζ ανέφεραν ότι αυτή η κίνηση της BMW, μπορεί να τη φέρει αντιμέτωπη με τους εργαζόμενούς της, από τους οποίους θα ζητήσει να βάλουν τα επόμενα χρόνια πλάτη και να αποδεχθούν περικοπές. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την εποχή είχε γίνει γνωστό πως η BMW θα γινόταν από την 1η Ιουλίου 2019 χορηγός και της ομάδας μπάσκετ της Μπάγερν Μονάχου, οπότε θα άλλαζε και το όνομα του κλειστού της γηπέδου, του Audi Dome.

Η Audi είναι από το 2010 βασικός χορηγός της μεγαλύτερης ομάδας του Μονάχου και κατέχει ποσοστό 8,33% των μετοχών της. Η μάρκα με έδρα το Ίνγκοσταντ κοίταξε να εκμεταλλευθεί μία πιθανή οικονομική αδυναμία της BMW, αλλά δεν αποκάλυψε τα «χαρτιά της». Την ώρα που ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, διέψευδε εκείνο τον καιρό τα σενάρια για τη BMW, χαρακτηρίζοντας αυτά τα στοιχεία απολύτως ψευδή.

Οι επαφές των προηγούμενων μηνών είχαν τελικά αίσιο τέλος ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Audi, με τη βαυαρική ομάδα, που πρωτοπορεί και στα θέματα του μάρκετινγκ να βάζει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ