19-01-2021

Συγκινητικός Σλούκας: Ό,τι είμαι μέχρι τώρα, το οφείλω στον πατέρα μου (video)

Ο έλληνας άσος της Φενέρμπαχτσε, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, μίλησε για τον άνθρωπο που τον βοήθησε και «έφυγε» το καλοκαίρι του 2019

Ο Κώστας Σλούκας δεν ξεχνάει τη βοήθεια που του πρόσφερε ο πατέρας του, τον οποίο έχασε πριν από μερικούς μήνες. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στις 24/01, η Euroleague ζήτησε από παίκτες που μετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να μιλήσουν για δασκάλους ή ανθρώπους που συνέβαλαν στη διαπαιδαγώγηση τους.

Και ο διεθνής γκαρντ της Φενερμπαχτσέ ξεχώρισε τον πατέρα του, που «έφυγε» από τη ζωή το καλοκαίρι του 2019, εξιστορώντας σε ένα συγκινητικό βίντεο τη νοοτροπία που του πέρασε και τις συμβουλές που έδωσε στον έλληνα διεθνή…

«Ό,τι είμαι μέχρι τώρα το οφείλω στον πατέρα μου. Μου έδωσε τη νοοτροπία που έχω και θυμάμαι πολύ καλά ότι πηγαίναμε στις 7 το πρωί στα βουνά όταν ήμουν μικρός. Μου έλεγε ότι θα πρέπει να δουλέψεις και ότι θα πάμε μαζί στα βουνά να τρέχουμε, με βροχή, με ήλιο… Με πίεσε να δουλέψω και με βοήθησε να καταλάβω ότι αν θες να πετύχεις κάτι καλό πρέπει να δουλέψεις. Αυτό, λοιπόν, υπάρχει στο μυαλό μου κάθε μέρα», είπε ο Σλούκας.

«Το 2019 ήταν η χειρότερή μου χρονιά»

Ο Κώστας Σλούκας είχε εξηγήσει πριν από μερικές εβδομάδες το γιατί θέλει να ξεχάσει το 2019, έχοντας χάσει τον πατέρα του. Αυτή η απώλεια του έχει στοιχίσει πολύ, όπως είναι λογικό. Επίσης, ο διεθνής γκαρντ δεν πήγε καλά αγωνιστικά.

O Kώστας Σλούκας την προηγούμενη χρονιά βίωσε μία δύσκολη σεζόν. Η Φενέρμπαχτσε απέτυχε στο Final Four της Euroleague, έχασε το πρωτάθλημα στη Τουρκία, ενώ και με την Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να διακριθεί, αντιμετωπίζοντας και τραυματισμό.

«Επέλεξα μία σέλφι φωτογραφία, που δεν είμαι συνηθισμένος να την κάνω, για την τελευταία μου για το 2019. Αφήνοντας πίσω αυτόν τον χρόνο, είμαι σίγουρος πως ήταν η χειρότερη μου χρονιά. Ο χαμός του πατέρα μου, μετράει 6 μήνες τώρα, ήταν κάτι επώδυνο και άφησε πίσω του ένα αντικατάστατο χάσμα. Ήταν ο αληθινός και ζωντανός μου ήρωας και έρχονται όλο και πιο κοντά σε αυτό μέσα από την απουσία του. Τελειώνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλους σας την ευτυχισμένη υγιή και τυχερή νέα χρονιά!», έγραψε στο Facebook παραμονή Πρωτοχρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ