09-05-2021

Η ΕΕΑ εκδίκασε την υπόθεση… πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης: Γιατί κινδυνεύουν οι ακρίτες με υποβιβασμό (video)

Προθεσμία μέχρι τις 23/1 για κατάθεση υπομνημάτων - Πότε αναμένεται η απόφαση...

Εκδικάστηκε την Πέμπτη (16/01) από την ΕΕΑ η υπόθεση πιθανής πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά την αναβολή που δόθηκε στις 10 Ιανουαρίου, αλλά το θέμα που «καίει» τους ακρίτες, είναι αυτό που αφορά το μετοχολόγιο τους, για το οποίο κινδυνεύουν μέχρι και με υποβιβασμό. 

Πρώτα συζητήθηκε αυτή η υπόθεση, και στη συνέχεια το θέμα της πιθανής πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ (αρνήθηκε πως υπάρχει τέτοιο θέμα) με την Ξάνθη, μετά τη σχετική καταγγελία του Ολυμπιακού. Τι ειπώθηκε για τη μεταβίβαση των μετοχών της ακριτικής ΠΑΕ και γιατί υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού; Εξήμισι ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε, πάντως, γνωστό ότι έδωσε προθεσμία στα ενδιαφερόμενα μέρη μέχρι την Πέμπτη (23/01) στις 12:00 να καταθέσουν υπομνήματα. Η απόφαση της ΕΕΑ αναμένεται μετά τις 27/01, δηλαδή προς στα τέλη του μήνα.

Αρνήθηκε θέμα πολυϊδιοκτησίας ο ΠΑΟΚ

Για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας, και συγκεκριμένα για την πιθανή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη, η πλευρά του ΠΑΟΚ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Από την πλευρά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστήριξε την καταγγελία της κατά των δύο συλλόγων.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η πλευρά των «ερυθρόλευκων», ο κ. Δριλεράκης έκανε γνωστό: «Πρέπει σήμερα να καταρρίψουμε έναν μύθο. Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι απλά πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ανήκει στον υιό του, Νίκο Σαββίδη και στην σύζυγό του, Κυριακή Σαββίδη, οι οποίοι απλά συμβουλεύονται τον Ιβάν».

Από την πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά» σχολίασαν, μάλιστα, πως αυτό είναι κάτι γνωστό εδώ και καιρό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της, το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα ρώτησε τους νομικούς του ΠΑΟΚ αν οι Ιβάν Σαββίδης και Ιωάννης Καλπαζίδης διατηρούν επαφές. «Δεν έχουν επαφές, δεν μιλάνε», απάντησαν οι δικηγόροι του «Δικεφάλου».

Σημειώνεται ότι ο Καλπαζίδης κατηγορείται από τον Ολυμπιακό πως είναι αυτός που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην εκδίκαση της υπόθεσης, στις κυπριακές εταιρίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έκανε τη σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ για τη «σχέση» ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά από ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό «ONE TV» την Τρίτη (03/12), βάσει του οποίου οι εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας αγοράστηκαν το 2018 από εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Τώρα η ΕΕΑ μένει να αποφασίσει εάν έχει ή όχι παραβιαστεί η αθλητική νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος περί πολυιδιοκτησίας και να κάνει τη εισήγησή της προς την ΕΠΟ.

«Δεν ενημερωθήκαμε για τη μεταβίβαση, κίνδυνος υποβιβασμό για Ξάνθη αν…»

Στο πρώτο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, η θρακιώτικη ΠΑΕ υποστήριξε δια των δικηγόρων της (δεν έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος, Άρης Πιαλόγλου) ότι έχει ενημερώσει τηλεφωνικά την ΕΕΑ για τη μεταβίβαση των μετοχών και ως εκ τούτου αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία, που θα μπορούσε να επιφέρει τον υποβιβασμό της από τη Super League.

Από την Επιτροπή τόνισαν ότι η άδεια ήταν έγκριση για να γίνουν οι συζητήσεις και ότι η Ξάνθη δεν ενημέρωσε εντός του 10ημέρου που προβλέπει ο νόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών. Επίσης, ότι το συγκεκριμένο παράπτωμα, αν διαπιστωθεί παράβαση, θεωρείται «βαρεία παράβαση» και σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα και προβλέπει υποβιβασμό. Να σημειωθεί βέβαια, ότι για τη μεταβίβαση των μετοχών έχει δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η σχετική απόφαση είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019.

Ξάνθη: Καμία παρατυπία

«Από την πλευρά μας δεν έχει γίνει καμία παρατυπία. Όλα έχουν γίνει νόμιμα και αν υπάρχει κάποια αστοχία έχει γίνει εκ παραδρομής» υποστήριξαν από την Ξάνθη. Το μέλος της Επιτροπής, Ηλίας Αρκούδης τόνισε πως «ότι και να γίνει, θα τελειώσουμε σήμερα». Η Ειρήνη Μαρούπα, επίσης μέλος της Επιτροπής, σε διακοπή της συνεδρίασης, έλεγε σε… πηγαδάκια… «Ολοκληρώσαμε το πρώτο σκέλος που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη ΒΙΑΜΑΡ στην Insports».

Στο βίντεο του A-SPORTS μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις των εκπροσώπων της ΕΕΑ:

ΠΑΟΚ: Προκαλεί γέλιο η άγνοια του Ολυμπιακού – Kατέρρευσε η σκευωρία

Μετά την εκδίκαση οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν λόγο για… σκευωρία που κατέρρευσε από πλευράς Ολυμπιακού:

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδα, η άγνοιά τους προκαλεί γέλιο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Γέλιο προκάλεσε στον ΠΑΟΚ, η άγνοια των ανθρώπων στον Ολυμπιακό για ένα βασικό θέμα, όπως η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ- τρομάρα τους- και ότι ανήκει στην Κυριακή Σαββίδου και τους γιούς του Ιβάν Σαββίδη, κάτι που φυσικά είναι γνωστό τοις πάσι.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο διοικητικός της ηγέτης και ο πατριάρχης της ασπρόμαυρης οικογένειας, πέραν της δικής του, όσο κι αν θέλουν τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια να παρουσιάσουν τα δικά τους παραμύθια.

Μόνο που αυτά πλέον αποδείχτηκαν περίτρανα ότι δεν έχουν δράκο. Σήμερα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα».

RFA σε Συγγελίδη: Δεν έχουμε καμία σχέση με την Ξάνθη…

Αλληλογραφία που καταρρίπτει το επιχείρημα ότι η εταιρία RFA έχει σχέση με την Ξάνθη, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η πλευρά του Πολυχρόνη Συγγελίδη.

Σε αυτήν, σύμφωνα με όσα είπε ο νομικός του εκ των ιδιοκτητών της ακριτικής ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, η RFA Trading and Consulting Ltd, η εταιρία δηλαδή, που εξαγόρασε τη Vialand που είχε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, απαντάει αρνητικά στο ερώτημα του κ. Συγγελίδη, αν έχει καμία εμπλοκή στη διοίκηση της ακριτικής ομάδας.

Μαραθώνια… συνεδρίαση – Αυτοί έδωσαν το «παρών»

Εξήμισι ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις σχέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 16:45.

Παρόντες στην εκδίκαση ήταν εκτός από τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες, και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως άλλωστε είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, όχι όμως και η Λάρισα, που αποβλήθηκε από τη διαδικασία αφού το αίτημα της για πρόσθετη παρέμβαση δεν έγινε δεκτό.

Τον Ολυμπιακό, που επίσης έκανε πρόσθετη παρέμβαση η οποία έγινε αποδεκτή στην προηγούμενη συνεδρίαση, εκπροσωπούν οι Λίνα Σουλούκου και ακόμη οι δικηγόροι Χατζησαββάογλου, Καρπετόπουλος, Γιαννακού και Τσιρωνάς.

Από τον ΠΑΟΚ εκτός από τους δικηγόρους Μαυρομμάτη, Μπίρδα, βρέθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας όπου στεγάζεται και το υφυπουργείο Αθλητισμού ακόμη, ο δικηγόρος κ. Κατσάς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Τους συνόδευσε ο δικηγόρος Κώστας Φωτιάδης, νομικός σύμβουλος και δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος όμως, δεν βρίσκεται στην αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή.

Από την Ξάνθη, εκτός από τον Γιώργο Στράτο ήταν, ακόμη, και οι Δασκάλακης, Παπαδοπούλου, Δετσαρίδης. Απουσιάζει για άλλη φορά, ο πρόεδρος της Άρης Πιαλόγλου και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Θέμα αναβολής δεν τέθηκε, αφού το παράγραφος 9, του άρθρου 69, περί πολυιδιοκτησίας, που δεν ήταν στην κλήση της Ξάνθης, τώρα διορθώθηκε όπως ενημέρωσε η ακριτική ΠΑΕ.

Ο κ. Συγγελίδης απουσίαζε και από την προηγούμενη συνεδρίαση και η Ξάνθη είχε, μάλιστα, καταθέσει αίτημα αναβολής για να δώσει το «παρών» στη διαδικασία, αλλά δεν είχε γίνει δεκτό.

Σκληρή… δήλωση από τον Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας (ιδιοκτήτης της Λάρισας) έκανε δήλωση σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ – Ξάνθη στην ΕΕΑ και χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς και υποτιμητικές εκφράσεις. «Από τα στοιχεία που έχουμε, θεωρώ ότι ο Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης», είχε πει από την πρώτη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Έμαθα ότι αυτές οι 3 «σφυρίδες», η διαχρονική φιλιππινέζα ο Πιαλόγλου και οι σύγχρονες φιλιππινέζες του γκαρσονιού από τα Γιαννιτσά, η Χρηστάρα με τα κόκκινα παντελόνια και ο Πολυχρόνης με τις κακές συνήθειες, δηλαδή ο Πρόεδρος, στα χαρτιά, και Διευθύνων Σύμβουλος και τα 2 μέλη του ΔΣ, αλλά ιδιοκτήτες κατά την φιλιππινέζα, της λαοφιλούς με τους χιλιάδες οπαδούς ΠΑΕ Ξάνθη, οι φιλιππινέζες του Καλπατζίδη του εκατομμυριούχου, δεν εμφανίστηκαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και θέλω να εκφράσω δύο ερωτήματα – απορίες:

Είναι δυνατόν να είσαι ιδιοκτήτης μιας ΠΑΕ, να κινδυνεύει η εταιρεία σου με εξαφάνιση και να μην πηγαίνεις στην ΕΕΑ για να δώσεις τον αγώνα της ζωής σου και να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των συκοφαντών σου και να τους ξεφτιλίσεις κατά πρόσωπο;

Είναι δυνατόν να αφήνεις την τύχη σου σε αυτήν την τεράστια ποδοσφαιρική και νομική προσωπικότητα, τον Στράτο, που όταν ήμουν εκεί δεν άνοιξε το στόμα του για να πει έστω το όνομά του;

Η εξήγηση που δίνω σε αυτά τα ερωτήματα – απορίες είναι ότι ή θεωρείς ότι τα μέλη της ΕΕΑ, κορυφαίοι δικαστικοί και κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες, έχουν κάνει λοβοτομή κι έχουν υποστεί μαλάκυνση εγκεφάλου ή δεν σε νοιάζει καθόλου, γιατί εσύ έχεις παντελονιάσει τα λεφτά σου στην Κύπρο και αφήνεις τον πραγματικό ιδιοκτήτη να κόψει το λαιμό του και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Μετά σεβασμού και εκτιμήσεως.

Λευτεριά στη Βόρεια Μύκονο!

Αύριο θα ξημερώσει μία ακόμα «άσπρη» μέρα…».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Φωτογραφία: intime.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ