15-04-2021

Κατέρρευσε τενίστρια στο Australian Open – Ο καπνός έχει σκεπάσει τη Μελβούρνη (video)

Θυμός, αντιδράσεις και αποχωρήσεις παικτών, μετατέθηκαν οι προπονήσεις

Δυσάρεστη είναι η κατάσταση και για τους αθλητές που συμμετέχουν στα προκριματικά του Australian Open στη Μελβούρνη, εξαιτίας του καπνού στην ατμόσφαιρα από τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Νταβίλα Γιακούποβιτς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα της προς το τέλος του δεύτερου σετ, πέφτοντας στον αγωνιστικό χώρο και αποχωρώντας με τρομερό βήχα, και δυσκολία στην αναπνοή, από τον μολυσμένο αέρα. Σε όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριες επικρατεί θυμός, υπάρχουν αντιδράσεις, εκτός από τις αποχωρήσεις, ενώ μετατέθηκαν οι προπονήσεις.

«Δεν μπορούσα καθόλου», δήλωσε η τενίστρια στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι και συνέχισε: «Ποτέ δεν το είχα αισθανθεί, φοβόμουν πολύ. Φοβόμουν ότι θα καταρρεύσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να περπατήσω πια».

Σημειώνεται ότι η ποιότητα του αέρα χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη» κατά την αυγή και «πολύ κακή» στο τέλος του πρωινού.

Για την Τρίτη (14/01) σήμερα, οι διοργανωτές του Australian Open αποφάσισαν να αναστείλουν όλες τις προπονήσεις και να μεταθέσουν κατά μία ώρα στους αγώνες που ξεκινούσαν στις 11:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ