22-04-2021

Αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη ζήτησε ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» επικαλούνται σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από το υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Super League 1, με κοινοποίηση της σχετικής επιστολής του σε ΕΕΑ και ΔΕΑΒ, την αναβολή της συνάντησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η αναμέτρηση των δύο συλλόγων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικαλούνται σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, έχοντας κάνει οι ίδιοι καταγγελία στην ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), ζητώντας να διερευνηθούν οι σχέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη. Αυτή η εξέλιξη είχε φανεί από την Τρίτη (03/11) με βάση τις δηλώσεις που είχε κάνει και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς.

Αναλυτική η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Το προσεχές Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 είναι προγραμματισμένος προς διεξαγωγή στο γήπεδο της Τούμπας και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Κατόπιν των πρόσφατων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και την επίσημη Καταγγελία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώπιον της ΕΕΑ για το ίδιο θέμα, θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο.

Περαιτέρω δε, τυχόν διεξαγωγή του, εν μέσω αυτών των καταγγελιών, είναι πρόσφορη για την κλιμάκωση της έντασης και τυχόν φαινομένων βίας.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με απόφασή σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας χορηγούν ο νόμος και οι οικείοι κανονισμοί προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Super League: Να μη μείνει ερωτηματικό στην κοινή γνώμη

Την ίδια ώρα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πήρε επίσημη θέση για το θέμα που έχει προκύψει και οδήγησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε καταγγελία προς την ΕΕΑ, με αίτημα να διερευνηθούν οι σχέσεις των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η διοργανώτρια αρχή ζητεί την άμεση διερεύνηση του θέματος από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την κατά το δυνατόν συντομότερη έκδοση απόφασης.

Η επίσημη θέση της Λίγκας:

«Είναι αυτονόητο πως η Super League, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο θεσμικά όργανο της Πολιτείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί ταχύτατα, μετά την διερεύνηση των στοιχείων όλων των πλευρών, ώστε να μη μείνει το παραμικρό ερωτηματικό στην κοινή γνώμη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ