15-05-2021

Παρίσι: Η φαντασμαγορική τελετή στο παλάτι των Ηλυσίων για τους Ολυμπιακούς του 2024

Το παλάτι των Ηλυσίων πλημμύρισε από το ολυμπιακό πνεύμα καθώς η Γαλλία και το Παρίσι θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έναν ακριβώς αιώνα μετά από την τελευταία φορά που τους φιλοξένησαν, το 1924.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε τους προκατόχους του αλλά και όλους τους Γάλλους σε μία φαντασμαγορική τελετή για την Ολυμπιάδα. Η Μπριζίτ Μακρόν έλαπε στο πλευρό του συζύγου της από ευτυχία.

Οι δυο τους υποδέχτηκαν τον Νικολά Σαρκοζί, τον Φρανσουά Ολάντ, την Δήμαρχο του Παρισιού,  Αν Ινταλγκό, όπως επίσης πρώην αλλά και νυν Ολυμπιονίκες.

Η Μπριτζίτ, τόνισε «Εχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε για να οργανώσουμε και να κερδίζουμε «το στοίχημα» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όλοι μαζί».

Η νίκη του Παρισιού δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς το Παρίσι και το Λος Άντζελες είχαν ήδη συμφωνήσει με την Ολυμπιακή Επιτροπή ότι πρώτα η ερυρωπαϊκή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τους αγώνες του 2024 και τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2028, θα μετακομίσουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Λος Αντζελες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ