09-05-2021

Η Ευρωπαία ΑΕΚ εκτοξεύει τα έσοδα της – Βγάζει το 80% του μπάτζετ της

Τις βάσεις της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League έβαλε η ΑΕΚ με το «διπλό» στην Κροατία απέναντι στη Ριέκα, με το γκολ του Λάζαρου, αυτό που χάρισε τη νίκη να βάζει τις βάσεις για την επόμενη μέρα στη διοργάνωση και κατ’ επέκταση να δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες για την επόμενη μέρα της «Ένωσης» σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα η «Live Sport» και ο Βασίλης Βέργης, αναλύουν ποια μπορεί να είναι τα οφέλη της πιθανής πρόκρισης της ΑΕΚ, η βάσεις τις οποίας μπήκαν για τα καλά, αφού αν συμβεί αυτό, τότε το φετινό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος μπορεί να καλυφθεί από αυτά ακόμα και σε ποσοστό 80%.

Ουσιαστικά, ανοίγεται η προοπτική για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της ΑΕΚ, που δεν θα χρειαστεί να καλύψει «τρύπες» στον τελικό απολογισμό. Τις πρώτες σεζόν της ΑΕΚ μετά την επιστροφή της στη Super League, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, χρειάστηκε να βάλει από την τσέπη του πάνω από 10 εκ. ευρώ, κάτι που φέτος μπορεί να μην συμβεί, αν η ομάδα συνεχίσει με θετικό πρόσημο την πορεία της στην Ευρώπη.

Όπως αναλύει ο Βασίλης Βέργης, η νίκη επί της Ριέκα θα βάλει στα ταμεία της ΑΕΚ 360.000 ευρώ. Όμως παράλληλα δίνει την προοπτική για πρόκριση και αυτό δεν είναι απλό. Αν η ΑΕΚ προκριθεί θα εισπράξει ακόμα 300.000 ευρώ, όσα παίρνει δηλαδή ο δεύτερος του ομίλου (με δεδομένο ότι η Μίλαν θα πάρει την πρώτη θέση). Επίσης, μαζί με αυτά, η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της επιπλέον 1 εκατ. ευρώ από το market pool, την ώρα που υπάρχει η προοπτική για ακόμα 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν συνεχίσει στο Europa League.

Για να προκριθεί η ΑΕΚ και να ισχύσουν όλα τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να κάνει άλλες δύο νίκες, με Αούστρια και Ριέκα στο ΟΑΚΑ, οπότε από εκεί θα έχει λαμβάνει τουλάχιστον 720.000 ευρώ. Τότε η ΑΕΚ θα έχει φτάσει από τα θεωρητικά εξασφαλισμένα χρήματα σε έσοδα ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Μαζί με το αρχικό market pool και τα έσοδα από την πρόκριση στους ομίλους δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό περίπου 7 εκατ. ευρώ που με προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 9 εκατατομμύρια.

Αν λοιπόν σε όλα αυτά, προσθέσει κανείς και τα έσοδα από τα εισιτήρια για τα τρία ματς στον ΟΑΚΑ, θα καταλάβει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του φετινού μπάτζετ που ήταν κοντά στα 13-14 εκατ. μπορεί να βγει από την Ευρώπη.

Πηγή: sport-fm.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ