11-02-2021

Αποβλήθηκαν οι Σουκούρ και Ερντέμ από τη Γαλατάσαραϊ με εντολή Ερντογάν

Χακάν Σουκούρ και Αρίφ Ερντέμ δεν είναι πλέον μέλη της Γαλατάσαραϊ καθώς θεωρείται ότι εμπλέκονται στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι για την τουρκική ηγεσία ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 στην γειτονική χώρα.

Οι δύο θρύλοι της «τσιμ μπομ» ήταν μέλη του συλλόγου και στην συνέλευση που έγινε το Σάββατο οι δύο τους δεν αποβλήθηκαν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα την τουρκική κυβέρνηση, διαμηνύοντας μέσω του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Βεϊσί Κανιάν, ότι «η Γαλατά θα πρέπει να το ξανασκεφτεί».

Τελικά, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές «τελείωσαν» από τον σύλλογο με τον Σουκούρ να αντιδρά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ο άλλοτε αρχηγός της Γαλατάσαραϊ και της εθνικής Τουρκίας βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια στις ΗΠΑ όπου ζει μόνιμα με το τουρκικό κράτος να έχει βγάλει ένταλμα σύλληψής του ως μέλος της κίνησης του Γκιουλέν, ενώ ο Αρίφ Ερντέμ τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανιστεί λέγεται ότι επίσης βρίσκεται στις ΗΠΑ για να αποφύγει και αυτός την σύλληψη.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ