14-05-2021

«Καμπάνα» στη Μπαστιά για ρατσιστικά συνθήματα οπαδών στον Μπαλοτέλι (εικόνα)

Βαριά τιμωρία επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας στη Μπαστιά, εξαιτίας ρατσιστικών συνθημάτων από μερίδα οπαδών της ομάδας, που είχαν ως στόχο τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Η επιτροπή υποχρεώνει τον σύλλογο της Κορσικής να κλείσει για τους επόμενους τρεις εντός έδρας αγώνες τμήμα των εξεδρών του γηπέδου της, ενώ τον τιμώρησε και με αφαίρεση ενός βαθμού, ποινή που όμως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο αν επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Η υπόθεση αφορά την αναμέτρηση της Μπαστιά με τη Νις (1-1), που έγινε τον Ιανουάριο. Η Μπαστιά έχει ήδη εντοπίσει και αποκλείσει από το γήπεδο έναν οπαδό της, που «συνελήφθη» από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου να μιμείται κραυγές μαϊμούς σε βάρος του Μπαλοτέλι. Το περιστατικό είχε προβληθεί από όλα τα ΜΜΕ της Γαλλίας.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μάλιστα με ένα μήνυμα το οποίο συνοδευόταν από μια μαύρη φωτογραφία είχε αναφέρει τότε τα εξής στο λογαριασμό του στο Instagram: «Χθες, το αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαστιά ήταν ορθό. Θα δουλέψουμε περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο διαιτητής ήταν επίσης καλός, όμως έχω μια ερώτηση για τον κόσμο της Γαλλίας”.

“Είναι φυσιολογικό που οι οπαδοί της Μπαστιά έκαναν ήχους πιθήκου και ‘ου, ου’ σε όλο το παιχνίδι και κανείς από τις ‘πειθαρχικές επιτροπές’ δεν είπε κάτι; Δηλαδή, ο ρατσισμός στη Γαλλία είναι ΝΟΜΙΜΟΣ; Ή μόνο στη Μπαστιά; Το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό άθλημα. Αυτός ο κόσμος, όπως οι φίλαθλοι της Μπαστιά, το κάνουν άθλιο» και κλείνει το μήνυμα με τη φράση «Πραγματική ντροπή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ