12-05-2021

Τρικαλινός ποδηλάτης θα διανύσει 8000 χιλιόμετρα για τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Αρωγή»

Θα διασχίσει την Ευρώπη, κάνοντας 8000 χιλιόμετρα, με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη του τρικαλινού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «Αρωγή».

Πρόκειται για τον τρικαλινό ποδηλάτη, Στέλιο Βάσκο, επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδος, Βαλκανιονίκη, Μεσογειονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή με την ομάδα της Πυροσβεστικής, ο οποίος ξεκινώντας από το Δημαρχείο Τρικκαίων στις 7 Ιουνίου 2017, θα διανύσει με το ποδήλατό του περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα σε 25 συνεχείς μέρες.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει είναι η εξής: Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα.

Στόχος του, όπως τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Καϊμά να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε κάθε άκρη της Ευρώπης, τείνοντας χείρα βοηθείας, και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τα άτομα με αναπηρία για έναν καλύτερο κόσμο.

Η αποστολή θα απαρτίζεται από τρία αυτοκινούμενα οχήματα, ένα ψυγείο κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Επίσης, θα τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ και συνοδούς, ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση κι επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο, για την ασφάλεια του αθλητή. Η τροφοδοσία, η υδροδοσία κι ό,τι άλλο είναι αναγκαίο θα γίνονται εν κινήσει. Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Πηγή φωτογραφίας: trikalavoice.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ