05-03-2021

Κίνδυνος τιμωρίας της Ελλάδας λόγω του πανό για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Εθνική Ελλάδας να δεχθεί βαριά τιμωρία από την διοργανώτρια αρχή λόγω του εμετικού πανό για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα που σηκώθηκε σε ελληνική εξέδρα του «Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ελλάδας με τη Βοσνία.

Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη του παρατηρητή και αναφέρεται στο φύλλο αγώνα επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τιμωρίας.

Το πανό έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με τα ΜΜΕ στη Βοσνία να σχολιάζουν το γεγονός με δικαιολογημένη οργή.

Σχετικά με το ζήτημα της τιμωρίας, μάλιστα, η σελίδα BiHfootball αναφέρει ότι “Η UEFA πρέπει να επιβάλλει τιμωρίες για αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές”.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της για την απαράδεκτη ανάρτηση του πανό και ζητά συγγνώμη.

Στο πανό αναγράφονταν στα σέρβικα «Nož, žica, Srebrenica» (σ.σ μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα) και αναφερόταν στη σφαγή 8.000 μουσουλμάνων από Σέρβους στην ομώνυμη πόλη τον Ιούλιο του 1995 κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ