11-02-2021

Η FIFA απαγορεύει την παπαρούνα στις φανέλες Αγγλίας και Σκοτίας

Η FIFA απέρριψε το κοινό αίτημα Άγγλων και Σκοτσέζων να φορέσουν οι παίκτες των εθνικών τους ομάδων φανέλες με αποτυπωμένη πάνω την παπαρούνα, στο μεταξύ τους παιχνίδι στις 11 Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Η παπαρούνα συμβολίζει την Ημέρα Μνήμης που γιορτάζεται στη Βρετανία για τη λήξη του Α’ παγκοσμίου πολέμου.

Η διεθνής ομοσπονδία απαγορεύει στους παίκτες να φέρουν στις φανέλες τους παπαρούνες, αφού θεωρείται μια πολιτική κίνηση και αυτό απαγορεύεται από τον κανονισμό.

«Μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό, αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ένδειξη σεβασμού», δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας της Σκοτίας, Στιούαρτ Ρίγκαν, στο BBC, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από τη FIFA να αλλάξει γνώμη. «Είναι μια προσωπική επιλογή. Αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο πολιτικό μήνυμα», είπε.

Ο Ρίγκαν δήλωσε ότι μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αγγλικής ομοσπονδίας, Μάρτιν Γκλεν, θα συναντηθούν με αξιωματούχους της FIFA την Πέμπτη για να συζητήσουν εκ νέου το θέμα. «Θα ζητήσουμε την υποστήριξή τους για να προσπαθήσουμε να δώσουμε στο λαό της Αγγλίας και της Σκοτίας αυτό που θέλουν. Μέσα από το παιχνίδι αυτό βρίσκουμε την ευκαιρία να θυμόμαστε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο», είπε.

Αίτημα για να φορούν την παπαρούνα στις φανέλες των παικτών θα υποβάλλει και η Ουαλία στη FIFA, στον αγώνα της με τη Σερβία στο Κάρντιφ, στις 12 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ