14-04-2021

Καμία ποινή από τη FIFA στο σενάριο προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί της σημερινής τάξης πραγμάτων στην ΕΠΟ περί Grexit σε περίπτωση ορισμού προσωρινής διοίκησης.

Αυτήν την πληροφόρηση έχει η αντιπολίτευση απευθείας από κορυφαία στελέχη της FIFA και της UEFA.

Οι υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου είναι πλήρως ενήμερες για τις εξελίξεις ενόψει των αρχαιρεσιών στην ΕΠΟ. Και έχουν διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται να λάβουν μέτρα εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως διοχετεύει το «σύστημα ΕΠΟ», στην περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή της παράταξης Γραμμένου στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης που θα οδηγήσει την ομοσπονδία στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου.

Για την ακρίβεια, η FIFA και η UEFA παρουσιάζονται να έχουν συνυπολογίσει τη συγκεκριμένη παράμετρο και να μην έχουν κανένα πρόβλημα αν οι εκλογές διεξαχθούν υπό την εποπτεία προσωρινής διοίκησης, όπως ζητεί η αντιπολίτευση προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Κατά συνέπεια, η FIFA δεν πρόκειται να επιβάλλει ποινή αναστολής ιδιότητας μέλους στην ΕΠΟ αν γίνει δεκτή η προσφυγή της παράταξης Γραμμένου.

Η αντιπολίτευση προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ έχει ήδη λήξει και κατά συνέπεια δεν μπορεί να συνεχίσει να ηγείται της ομοσπονδίας και να την πάει στις εκλογές. Η υπόθεση εκδικάζεται την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ