05-03-2021

Η πρώτη αποβολή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με χρήση βίντεο έγινε στην Ολλανδία (video)

Η πρώτη χρήση βίντεο βοηθού διαιτητή (VAR) στην ιστορία του ποδοσφαίρου σημειώθηκε στο παιχνίδι Κυπέλλου Ολλανδίας ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Βίλεμ, με αποτέλεσμα μια αποβολή που κρίθηκε από τη χρήση του ριπλέι.

Ο μέσος Βίλεμ Ανουάρ Κάλι αρχικά δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ντάνι Μακέλι για την κλωτσιά στον αστράγαλο του παίκτη του Αγιαξ, Λας Σον, αλλά η απόφαση άλλαξε μέσα σε δευτερόλεπτα σε κόκκινη, μετά από παρέμβαση του VAR. Ήταν η πρώτη φορά που το τηλεοπτικό βίντεο χρησιμοποιήθηκε πλήρως στη λήψη αποφάσεων.

Ο διαιτητής Πολ φαν Μπέκελ, που καθόταν σε ένα μικρό βαν με έξι οθόνες τηλεόρασης στο Amsterdam Arena, είδε τις επαναλήψεις της φάσης πριν επικοινωνήσει με τον διαιτητή. Ο Μεκέλι στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του. Αλλά η αλλαγή προκάλεσε σύγχυση στους φιλάθλους , δεδομένου ότι δεν γνώριζαν την χρήση βίντεο . «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τους φιλάθλους», είπε ο Φαν Μπέκελ στους δημοσιογράφους.

Το VAR μπορεί να ελέγξει ένα περιστατικό όταν ρωτηθεί από το διαιτητή του αγώνα. Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, που επιβλέπει τους κανόνες του παιχνιδιού, αναμένεται να αποφασίσει το 2018 αν θα εγκρίνει τη χρήση της τεχνολογίας βίντεο και να συμπεριληφθεί στους κανονισμούς του

https://www.youtube.com/watch?v=pmZTqmYvk4w

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ