25-10-2020

Απαγόρευσαν σε παραολυμπιονίκη να μπει στο αεροπλάνο γιατί είχε προσθετικό μέλος

Σε μία ανήκουστη ενέργεια προχώρησαν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας South African Airways, όταν αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, επειδή είχε προσθετικό μέλος.

Συγκεκριμένα στον Τάιρον Πιλάι, χάλκινο παραολυμπιονίκη στους αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, απαγορεύτηκε η είσοδος στο αεροπλάνο σε εσωτερική πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ προς το Ντερμπάν, στον δρόμο της επιστροφής του από τη Βραζιλία.

Οι υπεύθυνοι των Νοτιοαφρικανικών αερογραμμών του απαγόρευσαν να εισέλθει στο αεροπλάνο με το προσθετικό μέλος για λόγους “ασφαλείας”, κάτι που ανέδειξε κατευθείαν ο Πιλάι, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter ότι πρόκειται περί ασέβειας.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη ρατσιστική αυτή συμπεριφορά, αλλά και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση, αναφέροντας ότι “η πολιτική μας προβλέπει οι βοηθητικές συσκευές των επιβατών να μεταφέρονται στην καμπίνα, κάτι που ενέπιπτε στην περίπτωση του κύριου Πιλάι, στον οποίο θα έπρεπε να έχει επιτραπεί η είσοδος¨.