11-04-2021

Φόρμουλα Ένα – Αυστραλία: Ο Χάμιλτον την pole position στην πρεμιέρα, με πολλές αντιδράσεις! (video)

Στην Αυστραλία και την πίστα της Μελβούρνης ξεκινάει η σεζόν για την F1. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος στα δοκιμαστικά και θα ξεκινήσει αύριο από την πρώτη θέση. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έδειξε σε καλή κατάσταση αν και η βροχή οδήγησε αρκετές ομάδες να προφυλάξουν λάστιχα με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν λόγο για δοκιμές φιάσκο, οι οποίες διεξήχθησαν κάτω από νέους κανονισμούς.

Σύμφωνα με αυτούς, στη θέση των τριών διαδικασιών (Q1, Q2, Q3) που ίσχυαν μέχρι πέρσι, πλέον αποκλείεται ένας πιλότος ανά 90 δευτερόλεπτα, ενώ υπάρχουν πολλά κενά διαστήματα-χωρίς μονοθέσια στην πίστα-που κάνουν το θέαμα άσχημο για τον θεατή.

Έτσι έξι λεπτά πριν το τέλος των δοκιμαστικών είχε γίνει γνωστό πως ο Χάμιλτον θα ήταν ο poleman. Την δεύτερη θέση πήρε ομόσταυλος του Νίκο Ρόσμπεργκ. Από την 3η και 4η θέση ξεκινήσουν οι Φέτελ, Ραϊκόνεν με τις Ferrari τους.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff άσκησε δριμύτατη κριτική χαρακτηρίζοντας ως “σκουπίδι” το νέο σύστημα, ενώ ο Christian Horner, της Red Bull, ζήτησε την επιστροφή στο προηγούμενο σύστημα από τον επόμενο κιόλας αγώνα (GP Μπαχρέιν). Και όπως έγινε γνωστό θα γίνει αύριο συνάντηση όλων των ομάδων με τους επικεφαλείς της Φόρμουλα Ένα για να συζητήσουν, μάλλον αλλαγές στα δοκιμαστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=d8WolQv3FsM

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ