13-04-2021

Επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο από το νέο πρόεδρο της FIFA

Η εκλογή του Τζιάνι Ιφαντίνο στη θέση του προέδρου της FIFA φαίνεται πως θα συνοδευτεί από επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο.

Ο Ιταλός νεοεκλεγείς πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου φαίρνει μαζί του τη… νέα εποχή, καθώς προανήγγειλε, ήδη, σπουδαίες και καινοτόμες αλλαγές στον «βασιλιά των σπορ».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του συνεδρίου της IFAB (διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο), που διεξάγεται στο Κάρντιφ, πάρθηκε η απόφαση-σταθμός για την χρήση video από τους διαιτητές. Η απόφαση αυτή από μόνη της στάθηκε ικανή για να χαρακτηρίσει ο Ιφαντίνο την 5η Μαρτίου 2016 ως «ιστορική μέρα» για το ποδόσφαιρο.

FIFA και IFAB συμφώνησαν για την χρήση βίντεο από το διαιτητή σε περιπτώσεις αμφισβητούμενων φάσεων, στην 4η αλλαγή στη διαδικασία της παράτασης, καθώς και στον τελευταίο παίκτη που δεν θα τιμωρείται απευθείας με κόκκινη κάρτα.

Σε πρώτη φάση οι αλλαγές θα εφαρμοστούν για 2 χρόνια στην Serie B και στο Κύπελλο Ιταλίας κι εφόσον αποδειχθεί στην πράξη ότι αποφέρουν αποτελέσματα θα δοθεί εντολή σε όλες τις ενώσεις – μέλη να τις εφαρμόσουν σε «καθημερινή βάση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ