08-03-2021

ΑΕΚ: Αντιδράσεις για το γηπεδικό και την ανακοίνωση του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στα χέρια των μηχανικών της Dimand που έχει αναλάβει τη μελέτη για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» βρίσκεται η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κι αυτό γιατί αναφέρει ότι η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου αναμένει απαντήσεις από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ περιμένει με τη σειρά της την τοποθέτηση της Dimand επί του θέματος, ωστόσο το κλίμα που επικρατεί στη συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι μπορούν να υπάρξουν ένα εκατομμύριο δικαιολογίες, εάν οι αρμόδιοι δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους για το έργο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόοδο που έχει σημειώσει η υπόθεση του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει τα εξής:

· Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εστάλη στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου για την αξιολόγησή της.

· Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ αναμένει, από τον Νοέμβριο του 2015, τις απόψεις της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις οι οποίες κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Το σχετικό έγγραφο με το αίτημα προς την εταιρεία για συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ, έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015 και ΑΠ: οικ. 153806.

Αυτά προς απάντηση δηλώσεων, οι οποίες δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα ως προς το σημείο που βρίσκεται το έργο, προφανώς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ