04-02-2021

Στηρίζει Ινφαντίνο η Ελλάδα στις εκλογές της FIFA

Σαφή υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσαν 13 ομοσπονδίες μέλη της UEFΑ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για τις προσεχείς εκλογές της FIFA στις 26 Φεβρουαρίου.

Η περιφερειακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι και προήδρευσε ο α’ αντιπρόεδρος, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και ήταν παρών τόσο ο Τζιάνι Ινφαντίνο όσο και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΠΟ:

«Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή συνάντηση των 13 Ομοσπονδιών μελών της UEFA από τη νοτιοανατολική Ευρώπη στην οποία προήδρευσε ο Α’ αντιπρόεδρός της Angel Maria Villar, παρουσία του γενικού γραμματέα Gianni Infantino και του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλές αντιπροσωπείες από τις παρακάτω Εθνικές Ομοσπονδίες: Αλβανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, FYROM, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σλοβενία και Σερβία, και για πρώτη φορά Ρωσία και Τουρκία. Παρόντες εκ μέρους της UEFA ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της όπως ο Διευθυντής Διοργανώσεων Giorgio Marchetti, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Noel Mooney και ο Integrity Officer, Urs Kluser.

Οι παριστάμενοι αξιωματούχοι ανέλυσαν όλα τα σημαντικά ζητήματα πριν από δύο σπουδαία γεγονότα που θα γίνουν στη Ζυρίχη, το Έκτακτο Συνέδριο της UEFA (25 Φεβρουαρίου) και Έκτακτο Συνέδριο της FIFA, 26 Φεβρουαρίου). Όπως είναι γνωστό στο Έκτακτο Συνέδριο της FIFA θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και από τη συνάντηση μια ομόφωνη και ενωτική υποστήριξη όλων των παρόντων Προέδρων Ομοσπονδιών δόθηκε στην υποψηφιότητα του Gianni Infantino. Είναι όλοι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για την καλύτερη υποψηφιότητα να ηγηθεί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Έγιναν συζητήσεις για την παρούσα κατάσταση της UEFA και για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες εν όψει των επικειμένων συναντήσεων της Συνομοσπονδίας. Το επόμενο 40ο Τακτικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου στη Βουδαπέστη.

Επίσης, τρεις παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους της UEFA και αφορούσαν ζητήματα εφαρμογής καινοτομιών στις κατηγορίες του μάρκετινγκ, των διοργανώσεων, της πρόσθετης προστασίας της ακεραιότητας των διοργανώσεων.

Τέλος, η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής και για την ημερομηνία της επόμενης περιφερειακής συνάντησης θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο».

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ