04-02-2021

Μπλάτερ: “Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στο ποδόσφαιρο”

Στα 79 του χρόνια και με τιμωρία 8 ετών αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο ο Γιόζεπ Μπλάτερ ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά της “στρογγυλής θεάς”. Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Wall Street Journal” και επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί οριστικά από τον χώρο.

“Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στο ποδόσφαιρο. Έχασα την πίστη μου στον οργανισμό στις 27 Μαΐου, με την επέμβαση των δυνάμεων τάξης των Ηνωμένων Πολιτειών”, είπε αρχικά. Όσο για την ποινή που του επιβλήθηκε δήλωσε: “Είναι ανοησίες διότι σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο, το να τιμωρήσεις κάποιον με οκτώ χρόνια πρέπει να έχει διαπράξει είτε δολοφονία είτε ληστεία τράπεζας”.

Παράλληλα ο Ελβετός κατηγόρησε τους εκπροσώπους της αμερικανικής ηπείρου στη FIFA: “Νόμιζα ότι ήταν υπέροχοι άνθρωποι, αυτό γνώριζα. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τώρα είναι κατηγορούμενοι, όχι καταδικασμένοι, αλλά κατηγορούμενοι, ή στη φυλακή. Είναι η φιλοσοφία της Νότιας και της Βόρειας Αμερικής στον τρόπο οργάνωσης του ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι ενέργειες της FIFA. Είναι πράξεις των συνομοσπονδιών, στις οποίες δεν είχαμε κανέναν έλεγχο”.

Και ολοκλήρωσα επισημαίνοντας… “πέρασα 40 χρόνια στη FIFA. Δεν με πειράζει να μιλάω για το παρελθόν, επειδή το παρελθόν ήταν καλύτερο για μένα από το μέλλον”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ