Τι είναι το «jelqing» και πώς σχετίζεται με την… αύξηση μεγέθους του πέους;

Ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού έχει εμμονή με το μέγεθος, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από έρευνα του 2015, η οποία έδειξε ότι η πιο επιθυμητή πλαστική επέμβαση ανάμεσα στους άνδρες στις ΗΠΑ ήταν η μεγέθυνση του πέους.

Ωστόσο επειδή αυτού του είδους η πλαστική έχει αρκετό ρίσκο, μια τεχνική που υποτίθεται προέρχεται από τον αρχαίο αραβικό πολιτισμό – με πολλούς, βέβαια, να υποστηρίζουν ότι μάλλον εφευρέθηκε… διαδικτυακά – έχει πείσει αρκετούς ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Πρόκειται για το «jelqing», μια σειρά ασκήσεων stretching που στοχεύουν στην αύξηση του μεγέθους, ασκώντας πίεση στη βάση του κατά τη στύση. Υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη άσκηση αυξάνει τη ροή αίματος κατά τη στύση, αυξάνοντας το μέγεθος ή κατά άλλους ότι η μικροκαταστροφή στον πεϊκό ιστό και η προσπάθεια των κυττάρων να το αναδιαμορφώσουν οδηγεί σε αύξηση του μεγέθους.

Πάντως οι γιατροί επισημαίνουν πως η τεχνική δεν έχει κανέναν αποτέλεσμα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι η αυξημένη πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα όπως στυτική δυσλειτουργία, καταστροφή στα αγγεία και σημάδια.