Έφτασε το καλοκαίρι και ήρθε η ώρα να μιλήσετε για διακοπές. Ένας από τους δυο όμως θέλει να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές του μόνος του με την οικογένεια του και τους φίλους του. Κλονίζονται έτσι οι σχέσεις του ζευγαριού ή ανανεώνονται;

Γιατί να το κάνει ένα ζευγάρι:

• Το διάλειμμα από την καθημερινότητα έχει ως αποτέλεσμα την ανανέωση της σχέσης.
• Είναι μια ευκαιρία για περισυλλογή. Ο καθένας μόνος του θα αφιερώσει χρόνο στις σκέψεις του και θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί ψυχικά, πνευματικά και σωματικά. Να τα βρει με τον εαυτό του.
• Ο καθένας μόνος του, έχει την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό ζωής και πράξεων, να εξετάσει τις κινήσεις του, τις πράξεις του παρελθόντος, να κατανοήσει λάθη και σωστά, κινήσεις και πράξεις, να βρει τρόπους να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και να πάρει μαθήματα. Αυτές οι διεργασίες γίνονται μόνο όταν ο καθένας είναι μόνος του με τον εαυτό του.
• Ο καθένας θα μπορέσει να σκεφτεί τι επιθυμεί για το μέλλον του, ποια είναι τα όνειρά του που δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα και τι θα θελε  να κάνει πραγματικότητα.
• Έχει την ευκαιρία να καταστρώσει ένα σχέδιο ζωής και προτεραιοτήτων για το άμεσο αλλά και πιο μακρινό μέλλον. Το σχέδιο αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επαγγελματικούς στόχους, αλλά πιο πολύ προσωπικούς, οικογενειακούς, διαπροσωπικούς, υπαρξιακούς- τους πιο σημαντικούς για αυτή τη χρονική στιγμή. Αυτό το σχέδιο ζωής, το άτομο πρέπει να το κάνει μόνο του! Οι ξεχωριστές διακοπές θα το βοηθήσουν να πάρει αποφάσεις ώστε όταν θα βρεθεί με το σύντροφό του να έχει ένα καθαρό πλάνο στο μυαλό του, να μοιραστεί και να συζητήσει αν και κατά πόσο είναι εφικτά αυτά που επιθυμεί ,αν μπορούν να πραγματοποιηθούν και αν ο σύντροφος με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει.
Επίσης, το άτομο, άντρας ή γυναίκα, μόνο του σε ολιγοήμερες διακοπές, μπορεί να περάσει ανέμελα με τους φίλους του. Να θυμηθεί παλιές ανέμελες μέρες, να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί από την καθημερινότητα, τις ευθύνες και τα παιδιά. Όλοι έχουν ψυχικά και σωματικά την ανάγκη των ανέμελων διακοπών. Το έχει ανάγκη η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα! Για να γεμίσουν μπαταρίες ώστε να γυρίσουν ανανεωμένοι και ψυχοσωματικά ξεκούραστοι.

Γιατί να μην το κάνει ένα ζευγάρι: 

Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, που η σχέση έχει ήδη κλονιστεί πολύ σοβαρά όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα. Το ζευγάρι έχει απομακρυνθεί επικίνδυνα, «το γυαλί έχει σπάσει» και δεν υπάρχει πιθανότητα επαναφοράς και σύγκλισης αξιών, τρόπου ζωής, επικοινωνίας, επαφής. Αυτό το ζευγάρι πλησιάζει προς το τέλος της σχέσης του και το μόνο που μπορεί πλέον να βοηθήσει είναι η ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη του ζευγαριού, για να συζητήσουν άμεσα όλη την αλήθεια , αν θέλουν να σώσουν τη σχέση τους.

Τα άτομα αυτά δεν έχουν ανάγκη από χωριστές διακοπές. Αυτές έρχονται ή επιβάλλονται από την ανάγκη να μην βλέπει ο ένας τον άλλον και να μην τσακώνονται. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να απομακρύνονται ακόμα περισσότερο και ο καθένας να κάνει τη ζωή του. Άρα, σε αυτή τη περίπτωση οι χωριστές διακοπές έρχονται από την ανάγκη να μην βλέπει ο ένας τον άλλον και όχι για την ανανέωση της σχέσης. Εδώ έχουμε άλλα δεδομένα. Στη περίπτωση που το ζευγάρι βρίσκεται σε τέτοια θέση, πρέπει να ζητήσει άμεσα τη βοήθεια ενός καλού συμβούλου- ψυχολόγου γάμου, για να δουλέψει τη σχέση ή το γάμο του, πριν την οριστική τους διάλυση. Οι χωριστές διακοπές σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι η λύση. Το μόνο που κάνουν σε μία σχέση που έχει επέλθει η ρήξη είναι να την παρατείνουν αφού ούτως ή άλλως θα έχει άσχημη κατάληξη.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας