«Η Συμφωνία της Σιωπής»: Νέα μίνι σειρά στην ΕΡΤ2 (εικόνες)

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 20:30, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- ολοκληρωμένη τη νέα δραματική μίνι σειρά δύο επεισοδίων «Η Συμφωνία της Σιωπής» (Habitaciones Cerradas), παραγωγής Ισπανίας 2015.

 

Στην εξαιρετική αυτή μίνι σειρά, που είναι διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος της Κάρε Σάντος, πρωταγωνιστεί η Αντριάνα Ουγκάρτε, αγαπημένη πρωταγωνίστρια  των Ελλήνων τηλεθεατών από τις πολυβραβευμένες σειρές «Η Μοδίστρα» και «La Señora», που μεταδόθηκαν πέρυσι από την ΕΡΤ2.

 

Επίσης, παίζουν οι: Μπέα Σεγούρα, Άλεξ Γκαρσία, Ρόσα Μπολαδέρας, Ντιάνα Γκόμεζ, Ραούλ Πένα, Τόνι Σεβίλα κ.ά.

Πρόκειται για μια δραματική ιστορία που εκτυλίσσεται σε δύο εποχές, στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και στο σήμερα και περιστρέφεται γύρω από την ιστορία των Λαξ, μιας ισχυρής αστικής οικογένειας της Βαρκελώνης. Κάθε οικογένεια έχει ένα μυστικό, όμως το μυστικό των Λαξ, που ήταν από τις ιστορικές οικογένειες τους τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, είναι πιο σκοτεινό από άλλα.

 

Η Βιολέτα Λαξ (Μπέα Σεγούρα) επιστρέφει στην Ισπανία για να επιβλέψει τα έργα που θα μετατρέψουν το οικογενειακό αρχοντικό σε μουσείο αφιερωμένο στον παππού της, Αμαντέο Λαξ (Άλεξ Γκαρσία), που ήταν διάσημος ζωγράφος. Η ανακάλυψη ενός μουμιοποιημένου πτώματος σ’ ένα μυστικό δωμάτιο, θα οδηγήσει τη Βιολέτα στην ανακάλυψη του σκοτεινού παρελθόντος της οικογένειας.

Μυστικά και αινίγματα, που δεν μπορεί να τα λύσει όλα, τη φέρνουν πιο κοντά στην Τερέσα Μπρουσές (Αντριάνα Ουγκάρτε), τη γιαγιά της. Επίσης, τη βοηθούν να καταλάβει τι κρατούσε κρυφό απ’ όλους ο μυστικοπαθής, διάσημος παππούς της.

Στο σπίτι των Λαξ υπήρχε χρόνια μια Συμφωνία Σιωπής. Ο Αμαντέο είχε απαιτήσει να μην αναφερθεί κανείς ποτέ στο όνομα και στην τύχη της γυναίκας του, που τον εγκατέλειψε τη στιγμή που ξεσπούσε ο εμφύλιος πόλεμος.